Idegen nyelv, haladó nemzeti együttműködőknek

2013. december 14. 16:23

A Kormány és befolyása alatt dolgozó Országgyűlés olyan túlbuzgó módon akar fellépni a szélhámosok, »maffiaiskolák« ellen, hogy nagy igyekezetében ellehetetleníti az egész ágazatot.

2013. december 14. 16:23
Carnivore
A KARD
„A Kormány és befolyása alatt dolgozó Országgyűlés olyan túlbuzgó módon akar fellépni a szélhámosok, »maffiaiskolák« ellen, hogy nagy igyekezetében ellehetetleníti az egész ágazatot (magas akkreditációs és egyéb költségek bevezetése miatt jelentősen megugró nyelvi képzési díjak; szaknyelv tanításának lehetősége kizárólag az adott szakma művelői részéről; felesleges napi szintű adatszolgáltatás; nyelvtanárokat terhelő egymilliós kaució; az egyedi igényeknek megfelelő, egyénre szabott, rugalmas megoldások kizárása a külön engedélyeztetési eljárásoknak köszönhetően stb.). (megjegyz.: a legújabb rendeletben foglaltak az előbb felsoroltakat nem cáfolják!)

2. Tudatosan teszi. A piac újraelosztásának céljából. A jelenlegi nyelviskolákat felszámolni, haveroknak átjátszani.

3. Tudatosan teszi. Népbutítási szándékból. A munka alapú társadalom megteremtéséhez munkásokra és nem diplomás, nyelveket beszélő emberekre van szükség, akik ráadásul bármikor leléphetnek külföldre, ha nem tetszik a rendszer.

4. Tudatosan teszi. Az elitizmus előretöréséért. A felsőoktatás térdre kényszerítésének szerves része a nyelvoktatás ellehetetlenítése. A diplomaszerzéshez így szigorú követelményrendszer és benne nehezebben megszerezhető nyelvvizsga dukál. Aki tehetős, venni fogja az akadályokat és lesz is diplomája (apuci-anyuci már fiatalon nyelv-suliba vagy magántanárhoz járatja, az egyetem alatt pedig ez folytatódik), »akinek viszont nincs semmije, az annyit is ér«.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2013. december 14. 23:54
A paraszt és a fia szántanak a határban. Egyszer csak megáll mellettük egy bécsi rendszámú Mercedes és kiszól belőle a sofőr: - Sprechen sie deutsch? - nincs válasz - Do you speak english? - nem értik - Parlez vous francais? - csak állnak némán. - Édesapám! Jó lett volna megtanulni valamilyen idegen nyelven. - Minek fiam. Ez három nyelven is beszélt, oszt mire ment vele?
mantelman
2013. december 14. 23:33
Minek nyelvet tanulni? - van olyan egyetem ahol angolul is oktatnak, de az adott szak vezetőinek még nyelvvizsgájuk sincs. Hogy tudják ezek ellenőrizni a hallgatóik tudását?
Senye Péter
2013. december 14. 18:38
Ha majd többen mennek az iskolákba nyelvet tanítani, az tiszta haszon.
Berecskereki
2013. december 14. 17:00
Le style, c'est l'homme! "Kedves Polgártársak, amúgy meg a nyelvetekkel két dolgot tehettek: vagy benyaljátok ezt (is), vagy ha nem tetszik, kereshettek magatoknak más országot és ott kiélhetitek kéjes nyelvi vágyaitokat. Good luck." Ez mindent elmond a szerzőről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!