A büdös kapitalista

2013. november 25. 14:22

Minél több szolgáltatást nyújt az állam és minél több mindenbe szól bele, maga is annál jobban hízik.

2013. november 25. 14:22
think-tank
Libertarian

Fogjuk az államot és kényszerítjük azt a rohadt kapitalistát, hogy ezt vagy azt így vagy úgy csináljon. Az állam ebben persze jó partner, mert egész léte az önkényes igazságtalanságok elvhű kiszolgálásán alapszik; rendel tehát minimálbért, szabályozást, meg amit a jóember csak akar, aki gyáva ahhoz, hogy mindezekért maga harcoljon, inkább hordában fegyvert fog és erőszakkal kikényszeríti.

Minél több szolgáltatást nyújt az állam és minél több mindenbe szól bele, maga is annál jobban hízik. Mivel azonban termelő tevékenységet nem végez, a saját létfenntartásához szükséges erőforrást a mások munkájának lefölözésével biztosítja. Ebből futja a jóembereknek pompás hivatalokra és bőséges magánvagyonra. Hülye az, aki azt gondolja, hogy az állam majd csak a büdös kapitalistától szívja el az életteret. Az állam ugyan megkeserítheti a büdös kapitalista életét, kicsinálhatja, elveheti a vagyonát, de fenntarthatóan egyetlen forrásból tud pénzt szerezni: igen, az Ön fáradságos, kétkezi munkájának sarcolásából.

És – ellentétben a büdös kapitalistával – az államot nem lehet csak úgy otthagyni, hogy ennyi pénzért keressen más balekot.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tündér_Lala
2013. november 26. 08:12
Nagyon zavaros fejű vagy. A normális állapot, hogy az állam adót szed és ezért szolgáltat. (Akarsz esetleg hídpénzt is fizetni ? Stb.,stb.) Az állam pedig igenis szabályoz. Hogy ne fulladjunk meg a füstgázokban, hogy ne 8 éves gyerekeket kényszerítsenek munkára az üzemekben, hogy ne monopoliumok szabják meg életünk minden momentumát. Ezt úgy hívják, hogy munkajogi, környezetvédelmi és pénzügyi szabályokat hoz és tartat be. Valójában mit szeretne a cikkíró ?
kjkj945
2013. november 26. 04:19
Liberós! Mi az állam?? Ki nem lehet, mert fogalom! ""Az állam én vagyok!""
ballada
2013. november 26. 00:39
Firkász amelyik állam szegény annak nemzete is szegény ,önkényes az mikor mszp-szdsz volt magához ragadta az állami vagyonokat szinte ingyen ,és ezen keresztül a népet szipolyozta.Még szép hogy az állam beleszól a kiskirályok népnyúzó kizsákmányoló vezetésébe,,kiskirályok állam az államban az egész állami vagyonokon keresztül dőzsölnek korruptak ,látjuk az mszp futballcsapatnyi bűnszövetkezetet. Mszp-szdsz egész léte az önkényes igazságtalanságok elvhű kiszolgálásán alapszik . Az egykori pártállami kiskirályok "Az államot pedig szerintem azok szeretnék visszaszorítani, akik akadályoztatva érzik magukat." a harácsolásban.
Akitlosz
2013. november 25. 23:59
Amíg az állam nem a foglyuk, addig hiába fogjuk. Foglár fogán foglyuk van. Nosza tömni fogjuk! Eközben a fogházból megszökhet a foglyuk. Elrepülhet a foglyuk is, hacsak meg nem fogjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!