Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Kéne még egy biztos

2013. október 01. 09:40

Az iskolafenntartó-Frankenstein életre keltése Orbán Viktor álma volt.

2013. október 01. 09:40
Ónody-Molnár Dóra
NOL

„Az iskolafenntartó-Frankenstein életre keltése Orbán Viktor álma volt. Ő akarta, hogy az oktatásban minden egyetlen központ alá tartozzon. Ő akarta ezt az átalakítást néhány hónap alatt áterőszakolni. Ő a felelőse tehát annak, hogy a sebtében összetákolt intézményfenntartó maga alá temeti a magyar közoktatás jelentős részét.

Nem mondhatja, hogy ezt nem lehetett előre látni. Minden szakértő látta előre, még a saját pártjában is. Az szintén az ő felelőssége, hogy olyan embereket nevez ki mindenhova, akik nem mernek neki ellentmondani, amikor megalomán terveit előterjeszti. Ennek a kontraszelekciónak a következménye Hoffmann Rózsa vagy Marekné Pintér Aranka. Mert aki csak felveti, hogy »te Viktor, nem lesz ám jó ilyen rövid idő alatt, mindenféle modellezés, háttérszámítás nélkül államosítani az összes iskolát, ráadásul a tanév kellős közepén«, az vagy marginalizálódik, vagy díszalelnök lesz belőle. Az orbáni személyi politikának ez a lényege: maradnak azok, akik nem kérdeznek, csak végrehajtanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2013. október 01. 15:20
Liba!
Szarvasember
2013. október 01. 12:26
EGyre kevesebb kedvem van szoci ribiket sunázni
bigyomail
2013. október 01. 12:12
Nem az a baj, hogy Orbán rossz embereket nevezett ki vezetőnek. Persze az sem jó, hogy mindenhova hozzá nem értőket raknak, mert káderhiánnyal küzdenek, hanem az, hogy maga az elv, az államilag kézi-vezérelt közoktatás (bocsánat: köznevelés, mert kormányunk szerint az átlag magyar nemhogy oktatni, de nevelni sem tudja gyermekeit, ezért ezt is az államra kell bízni) nem működik. Túl nagy, túl átláthatatlan. Ezt még hozzáértők sem tudnák jól működtetni.
Soma
2013. október 01. 11:47
Ostoba tyúkocska!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!