Az ingyenes kártyás vásárlás korszaka véget ér

2013. szeptember 10. 19:01

Őszintén szólva kicsit fura lesz másfél évtized után átállni a sárga csekkekre és a készpénzhasználatra.

2013. szeptember 10. 19:01
Herman Bernadett
Világgazdaság Online

„A következő csapás a bankkártya-használókra a bankközi jutalék maximálása lehet, ezt a pénzt a kereskedő fizeti a banknak a kártyaelfogadásért. Megkapó volt tegnap Kisgergely Kornél helyettes államtitkár őszintesége, amellyel bevallotta, az egészre azért van szükség, mert félnek, hogy a Visa kiszorul a piacról. Az a 6 milliárd forint pedig, ami így nem kerül a bankokhoz, a kereskedőknél marad. Igen, jól olvassák: nem a fogyasztókhoz kerül, hanem a kereskedőkhöz.

A bankok többségénél egyelőre ingyenes a kártyás vásárlás, vagyis ők visszaosztanak az ügyfélnek ebből a pénzből, de jövőre, amikor a 0,2 százalékos bevétel 0,3 százalékos tranzakciós illetékkel párosul, az ingyenes kártyás vásárlás korszaka valószínűleg véget ér majd. De szerencsére itt van Rogán Antal legújabb ötlete, hogy havonta kötelezően legyen két ingyenes készpénzfelvétel a bankszámláknál. Hurrá, így ismét olcsó lesz a bankolás, bár őszintén szólva kicsit fura lesz másfél évtized után átállni a sárga csekkekre és a készpénzhasználatra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2013. szeptember 11. 07:57
"De szerencsére itt van Rogán Antal legújabb ötlete, hogy havonta kötelezően legyen két ingyenes készpénzfelvétel a bankszámláknál." Én, azt szeretném tudni, hogy ez mikor szűnt meg? Mert, emlékeim szerint, amikor elkezdtek rászoktatni minket a bankolásra, akkor a munkabér átutalása miatt dömpingben nyittatott lakossági számláknál ez egy alap feltétel volt, hogy legalább egyszer ingyen lehetett hozzájutni a munkabérhez, mi több, még számlavezetési díj sem volt a lakossági számláknál. Pont azért, mert az adózott munkabért nem terhelhette más költség.
Felebarát
2013. szeptember 11. 06:25
éljen a telekomadónemátruházása...
Taxin
2013. szeptember 11. 01:02
Nem baj, Julcsa, kibirod. Mi is kibirtunk benneteket, bár nem volt könnyű.
oskar
2013. szeptember 10. 23:33
A kereskedők eddig is fizettek a POS terminálért. Van olyan bank amelynek az elég. A bankkártya szolgáltatás jó a vevőnek mert nem kell készpénzzel bajlódni. De, mivel kötelezővé tették a bankszámlát, így minden banknak biztosítani kellene az ingyenes készpénzfelvételt. Ha egynél több felvétel ingyenes, az a banknak jó mert bent marad a pénz. Na, most ha nem ingyenes akkor az lenne a fair ha a jövedelemadó bevétel sorába a banki kölség levonás utáni jjövedelmet kellene írni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!