Mit adtak nekünk a rómaiak – avagy miért jó nekünk az Európai Unió?

2013. szeptember 05. 11:26

Az unió egy újabb háború kialakulási esélyének nagyfokú csökkentését hozta, uniós tagország ellen még senki nem mert háborút indítani.

2013. szeptember 05. 11:26
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Fodor Gábor blogja

Az alábbiakban – a teljesség igény nélkül – megpróbáltam összeszedni uniós tagságunk 12 legfontosabb konkrét előnyét, amelyek között fontos, de messze nem egyetlen a pénzügyi szempont: (…)

3. A tagországok között szabad munkaerő-áramlást tesz lehetővé, így az orbáni gazdasági krízis kárvallottjai más országokban is vállalhatnak munkát, – ha kilépnénk, megszűnne a szabad munkavállalás.

4. Nincsenek belső vámok, minden uniós cég szabadon hozhatja be a termékét, és mi is szabadon vihetjük ki a mieinket, – unió nélkül a magyar áruk előtt bezárulnának a tagországok kapui, hozzánk viszont drágábban jutna el az európai áru. (…)

7. Az unió egy újabb háború kialakulási esélyének nagyfokú csökkentését hozta, uniós tagország ellen még senki nem mert háborút indítani, – az unión kívüli országokban bármely nacionalista politikusnak érdekében állhat háborút kirobbantani.

8. A tagországoknak meg kell felelni bizonyos gazdasági feltételeknek, ami fejleszti a csatlakozó ország gazdaságát és ezzel egy időben biztosítja az unió gazdasági egyensúlyát, – enélkül nagyobb lenne a pénzügyi csőd esélye.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. szeptember 05. 16:58
"6. Útlevél és vízum nélkül utazhatunk Európa és a nyugati világ csaknem minden országába, – uniós tagság nélkül bármely ország újra vízumkényszert vezethet be." 6. A vízummentes utazás az országok között kétoldalú megállapodások kérdése, Az unió ebben nem illetékes, másrészt az uniós tagság nem szempont. Messze nem esnek egységes elbírálás alá az EU-s országok a világban, hiszen mindegyik önálló ország. Ezért is akar sok romániai magyar állampolgárságot. Nem ám a szavazás miatt!
Akitlosz
2013. szeptember 05. 16:47
"2. A magyar államtól jogsérelmet elszenvedett állampolgárok jogorvoslatért is fordulhatnak az unió igazságügyi szerveihez, például a strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz, – a kilépéssel ez a fellebbezési lehetőség is megszűnne." 2. Ez tömény butaság. A Strassburgi bíróság NEM tartozik az EU-hoz, nem EU-s intézmény, hanem az Európa tanács intézménye. Már 1996-ban a Strassburgí bírósághoz fordultam. Sehol nem volt még akkor itt Európai unió.
Akitlosz
2013. szeptember 05. 16:40
3. Rengeteg magyar dolgozik Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, Svájcban, Norvégiában is, így az, hogy EU nélkül nem tudnának külföldön dolgozni a magyarok egyszerűen butaság. Már az EU tagság előtt is dolgoztak magyarok Nyugat-Európában. Amúgy ennek a szabad munkaerőáramlásnak a célja az az EU-ban, egyrészt összekeverjék európa népeit, másrészt az, hogy leszorítsák a nyugat-európai béreket. Azaz nem közép-európában lesznek magasabb bérek az EU miatt, hanem nyugat-európában lesznek alacsonyabbak. De a fő ok az európai nemzetek identitásának a gyengítése, hogy így könnyebb legyen elérniük az Európai Egyesült Államok megvalósítását, azaz az európai nemzetek halálát. 4. Pedig az optimális mértékű vám hasznos dolog. Így versenyképtelenné válik Magyarország sok területen még az európai unión belül is. A külső vámok pedig nem Magyarországnak folynak be, hanem az uniónak. Ráadásul a vámok hiánya miatt az állam egy halom új adót vezetett be, a kieső bevételek pótlására, lásd pl. a regisztrációs adót aza utóknál. Így pénzügyileg a világon smmmivel sem jártak jobban a magyarok a vámmentességgel, csak más jogcímen fizetik. 7. Már elnézést de ez a háború mentesség nem az uniónak kösöznhető, hanem a NATO-nak, az meg egy egészen másik szervezet. Az európai uniónak nincsen katonai szervezete, sem közös külpolitikája, teljes egészében az amerikaiakra van utalva. Gyakorlatilag az EU az AmerikaiEgyesült Államoknak egy vazallus régiója. 8. Magyarország ugyanennyire fejlett/fejletlen volt az EU tagság előtt is. Az életszínvonal érdemben nem változott az EU tagság következtében.
qccqccqcc
2013. szeptember 05. 16:25
Jó nézel ki. Botox?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!