Erkölcshamisítás

2013. szeptember 08. 14:40

A Tízparancsolatot hamarosan betiltják, de helyette rögtön piacra dobják a Nemzeti Tízparancsolatot, valamint az Egységes Nemzeti Tankönyvet.

2013. szeptember 08. 14:40
Erőss Gábor
Új, bal, zöld

„Sorra jelennek meg cikkek az ötödikes erkölcstan-könyv rémségeiről. A szerző, Bánhegyi Ferenc, gyakorlott történelemhamisító, összeesküvés-elmélet gyártó, lelkes jobboldali. Akkori botránykönyvének kiadóját 2004-ben az Oktatási Ombudsman törvénysértéssel gyanúsította. Történelmi tévedésektől és ferdítésektől hemzsegő, 2000-ben megjelent könyvéről 21-oldalas szaklektori bírálat készült, melyet szerzője feltöltött az internetre – miután javításait Bánhegyi túlnyomórészt figyelmen kívül hagyta. Bánhegyi az iskolaromboló neofita-kormány idején talán épp azért is válhatott hivatalos erkölcstan-szerzővé, mert erősebb a hite, mint a tudása. (...)

Bánhegyi korunk hőse. Ami az első Orbán-kormánynak még sok volt (lásd fent), az a mostaninak már természetes. Ami még az érseknek, Erdő Péternek is sok, az a neofita Fidesznek keresztényi kötelesség. Aki kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes létére plagizált, az az Orbán-kormány második számú embere maradhatott. Aki uszít, és megbízható történelemhamisító, az erkölcstan-könyvet írhat. És tudjuk, ma már lopni is szabad – egyeseknek. Új idők, új erkölcsök!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. szeptember 09. 22:32
"A Tízparancsolatot hamarosan betiltják." Aki ekkora hazugsággal indít az szava hihetetlen.
maszlinás borkány
2013. szeptember 09. 10:10
" - A fiatalok érzik, hogy nincs rend és közbiztonság körülöttük a világban. Erre jó példa, amikor a gyerekek csak kísérettel közlekedhetnek a lakásuk és az iskola között. Az egyház értéket, rendet, biztonságot nyújtó közösségével viszont kevesen keresik a kapcsolatot. - A magyar fiatalok közül egyre többen választják a templomi szertartást is, de többnyire csak divatból. A néptánc egyre több fiatalnak jelenti a közösséghez tartozást. Sok iskolában kötelező tantárgy a néptánc. - A magyarság Európa egyik legnyitottabb népe, vendégszeretők, barátságosak, Szent István óta így ment ez ezer esztendőn át, míg a 20. század elején egy elvesztett háború és sok befogadott nép szémtbomlasztotta az országot. Népünk továbbra is nyitott és vendégszerető maradt, de a mély seb, amit Trianon ejtett rajtunk, máig nem gyógyult be." “Az étel sokkal jobban ízlik, ha szépen megterített asztal mellett fogyasztjuk el. Ezért gondosan kell teríteni akkor is, ha csak szűk családi körben ebédelünk, vacsorázunk. … Az erény a minden emberben fellelhető pozitív erő, amit azonban folyamatosan ápolni kell. Ide soroltatik a hazaszeretet és a vallásosság, a büszkeség, a hősiesség és az erő. … A bátor ember legnagyobb tette a vértanúság.“ http://szendamondja.wordpress.com/ A könyvet nem láttam, de ha a fentiek tényleg így szerepelnek benne, akkor nagyon nagy a baj. Nincs meg véletlenül valakinek a könyv? Nem szeretném, ha a gyerekeimet bárki is, az akaratom ellenére, ilyen rasszista, kirekesztő szellemben nevelné!
Akitlosz
2013. szeptember 08. 19:57
Sohasem jártak még annyian a Nemzetibe, mint az utóbbi hónapban. Még pár Nyilvános Nemzeti Illemhely kellene, s akkor csaknem az egész népesség lelkes Nemzetibe járó lenne.
MacElek
2013. szeptember 08. 17:54
A Tízparancsolatot már Jézus eltörölte, kétezer éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!