Gyarmati Dezső halálára

2013. augusztus 18. 16:44

Meghalt. A bajnokok bajnoka. A számunkra felülmúlhatatlan játékos. A vízilabdázó. Az ember.

2013. augusztus 18. 16:44
Gyárfás Tamás
MÚSZ

„Meghalt. A bajnokok bajnoka. A számunkra felülmúlhatatlan játékos. A vízilabdázó. Az ember.

Gyarmati Dezső.

A háromszoros olimpiai bajnok és edzőként is a legnagyobb, az utolérhetetlen – még ha csak egyszer is vezette győzelemre a magyar vízilabda-válogatottat.

Volt képviselő, az MDF egyik pillére, de a tekintélyét nem a politikai pályafutása adta, ő volt a sportolók képviselője, támasza a Parlamentben is, mint ahogy a maga igazi otthonában, az uszodában is.

Nyolcvanhat éves volt. A szelleme mindig friss, a játékszeretete mindig a régi, a test és a lélek összhangja volt pusztán aszinkronban az utóbbi időben.

Nem vitte a lába, de még vitte a szíve.

Közvetlenül a világbajnokság előtt még ott láthattuk a margitszigeti vízilabdatornán. Bosszankodott, hogy nem olyan a csapat, mégis azt hangsúlyozta, hogy – olyan lesz. Ki akart utazni a 2021-es vb-pályázati csapat tagjaként Barcelonába. Aztán mégsem élt a lehetőséggel. Tudta, hogy már nem mehet; maradnia kell.

Velünk maradt.

Ha most kellene dönteni, hogy kinek a nevét viselje a majdani úszókomplexum, ez aligha lenne kérdés. Azt hisszük, azt valljuk, ez négy év múlva, az avatáskor sem lesz másként.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taxin
2013. augusztus 19. 02:00
Portikékkal mi a helyzet?
gudmen
2013. augusztus 19. 00:17
Nyugodjék Békében Dezsö bácsi! a tragikus hir mellett senkit nem zavar, hogy ez az emberszabásu kommancsgenyo az uszok mellett valoszinüsithetöen bérgyilkosokat is szponzorált?
Senki Alfonz
2013. augusztus 18. 21:25
Nem irigyeltem tőle soha semmit, semmilyen címét, tehetségét, vagyonát, lehetőségeit, csak...................................................................................egyetlen egyet: Bara Margitot, a valaha élt legszebb magyar színésznőt!!!
tóth mária
2013. augusztus 18. 18:05
Gyarmati Dezsó nem volt zsidó, csak az elsó neje/Székely Éva/.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!