A félrevert Tavares

2013. július 13. 16:18

A Tavares-jelentés nem más, mint egy félrevert harang. A jog-, és vagyonfosztásra figyelmeztető jelzés, ami egyeseknek merénylet, másoknak riadó.

2013. július 13. 16:18
Veress Jenő
Népszava

„Gyerekkoromban, amikor református hitoktatásra jártam, kitüntetés volt, ha a nagytiszteletű úr megengedte, hogy harangozzak. A templom kertjében állt a harangláb, vaskos kenderkötelek lógtak róla. De nem szabadott csak úgy rángatni, »kottája« volt a harangozásnak. Mert ha valaki rosszul csinálja, abból galiba lehetett volna. Sajnos, mire véget ért volna az okítás éve, addigra »villanyosították« az istentiszteletre szólító jelet. A kötelek csak magukban lengtek, amikor a lelkész ráadta az áramot. A kapcsolótáblán három gomb volt, alattuk felirat: »Kicsi«, »Nagy«, és »Félre«. A harang félreverése mint hírközlés, faluhelyen évszázadok óta a közelgő vészre figyelmeztette a lakosságot. Árvíz, tűz esetén, sőt helyenként vihar közeledésekor is félreverték a harangot. Ezt persze csak a helyi ember vette észre, a buta városi nadrágosok csak a fülsértő zajt hallották ki belőle.

E cikornyás bevezetéssel csak arra próbáltam célozni, hogy a Tavares-jelentés nem más, mint egy félrevert harang. A jog-, és vagyonfosztásra figyelmeztető jelzés, ami egyeseknek merénylet, másoknak riadó. Haragszik a hatalom, mert a diktatúra kilógó lólábát (pontosabban már ez egész lovat) mások hajlamosak észrevenni, holott nemzeti kötelesség volna azt nem meglátni. Egy barátom küldte el levélben az alábbi írást, szerzője ismeretlen. Aki pedig az Orbán-kormány hitvallására mer következtetni belőle, szóljon érte a félrevert harang!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2013. július 14. 11:01
Jenő! ma jól megkaptad a magadét, de nem csoda!ilyen baromságokat írni, hogy sikerült?
balbako_
2013. július 14. 10:42
Ahhoz is kell egyfajta perverz hajlam, hogy minden vesztett ügy mellé kiálljanak teljes mellszélességgel ballibbanték. Ez a kis förmedvény is az. Aki látta, hallotta a vitát ennek kapcsán láthatta, hallhatta baromság az egész Tavares buli.
Kvasztics Fedor
2013. július 14. 09:59
Ez a cikk felér az eltévedt kislányt megtaláló Gyurcsány legendájával. Hogy Tavares mit vert félre, hát, az nem érdekel. Legközelebb verje rendesen.
Mr.Falafel
2013. július 14. 09:07
Veress Jenő református hitoktatásra járt? - Ja, én meg az USA elnöke vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!