Esti edzés helyett cserbenhagyásos gázolás – Balesetem története

2013. július 15. 15:09

Valószínűleg igazán még fel sem fogtam mi történhetett, és felkeltem, amikor láttam, hogy az engem elcsapó autó jókora gázzal hajt el.

2013. július 15. 15:09
aindoor
Kertvárosi Bringajárőr

Július 8-án hétfőn este 8 óra után pár perccel éppen edzésre tartottam Csömörről. A Magtár utcán tekertem egy autó mögött úgy 35 km/h-val, mikor a szemből jövő autó a Cica utcába kanyarodva belém jött. Az események annyira gyorsan és váratlanul történtek, hogy túl sok mindenre nem emlékszem, hogy mit tettem reflexből és mit nem, csupán hogy az autó elejével találkozva repültem egy jókorát.

Valószínűleg igazán még fel sem fogtam mi történhetett, és felkeltem, amikor láttam, hogy az engem elcsapó autó jókora gázzal hajt el, de sajnos már olyan messze volt - én pedig ki tudja agyban akkor épp hol jártam -, hogy nem láttam a rendszámát.

Kellett egy kis idő, mire felfogtam és higgadtabban tudtam kezelni a tényt, hogy vannak olyanok, akik segítségnyújtás nélkül képesek tovább állni. Így mindenféle rossz helyett csupán normális lelkiismeretet kívánok az illetőnek, hiszen mikor nagy gázzal menekült el, nem tudhatta, hogy pár rándulással és horzsolással megúsztam az egészet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. július 23. 09:01
"A Magtár utcán tekertem egy autó mögött úgy 35 km/h-val, mikor a szemből jövő autó a Cica utcába kanyarodva belém jött." Szerintem nagy hibát követett el. Tanulság: nem csak látni, de látszani is! Ezt már tanítják. A baj, hogy sok kerékpáros nem ismeri a KRESZ-t. Ha elbújik az előtte haladó gépkocsi mögött, akkor a szembe jövő nem láthatja. Feltételezni meg nincs oka. Miért is kísértené a sorsot valaki azzal, hogy egy gépkocsi mögött búvik meg?
hátakkor
2013. július 22. 13:59
rendszámot meg kell jegyezni ilyenkor!
Lassmich
2013. július 22. 13:49
Tisztelt nyugalmazott tanár! Részemről egyenlőre nem vagyok bringás, csak egy (szerintem) felelős és nyitott szemmel kultúráltan közlekedő autós. Minden személyeskedés néklkül: Az első része merőben fizika és egy kis "életszag", vagy nevezzük inkább vezetői tapasztalatnak. Ha annyira az autó mögött bújik el a bringás, hogy nem látom, és egy 35 kmh plusz x sebességű autó elhaladta után balra olyan gyorsan kanyarodok hogy a közvetlen mögötte haladó kétkerekűt felökleljem akkor eleve: nem autót vezettem hanem ész nélkül vagánykodtam; esetleg anyósom halálhírét hallva padlógázzal közlekedtem a kórház felé. Gondolja el mikor és mekkora gázzal kell bevenni azt a kanyart hogy az autó mögött 3 méteren belül már találatot szerezzek a kétkerekűn... A másik része, ami engem merőben felháborít: vessük el az első részt, felejtkezzünk el róla, mintha le sem írtam volna. Elütök egy bringást (vagy akárkit akárhol és akárhogyan!!), míg az ott fetreng padlógázzal elhajtok?? Ez kérem tisztelettel CSERBENHAGYÁS, ami némi jogi háttérismerettel rendelkezők számára igen sokat elárul hogy mi jár érte! Szerintem talán az egyik legjellemtelenebb leggusztustalanabb dolog amit elkövethetek ilyen esetben. Nagyon szigorúan büntetik, nem véletlenül. És ha eltört volna a gerince, bármilye, vagy ha urambocsá' megöli?? Akkor is otthagyja? A harmnadik ami még hirtelen eszembe ötlött azt csak mintegy az első feltételezésemet bizonyítandó írnám le: mi kell ahoz hogy egy ember padlógázzal hajtson el egy általa okozott gázolásnál? Szerintem az első eset jöhet szóba, hogy a drágaság nyomta a gázt "mint süket a csengőt", esetlegesen előtte borkóstolón is részt vett az istenbarma, és pontosan tudta mi lesz az "atrakcióból" ha kimegy egy rendőr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!