Egy ítélet széljegyzete

2013. június 04. 14:15

Megint megsokasodott bíráink száma, főként az EU-ban, megint ítélni akarnak rólunk. A kérdésnek, hogy miért, már nincs értelme.

2013. június 04. 14:15
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

„Trianon története borzalmas. Fura módon nagyon sok helyen lehet kezdeni, de például itt van az 1915-ös londoni egyezmény, amelyben az antant már területeket ígér Szerbiának, majd jött 1916, amikor pedig Erdély és Kelet-Magyarország jelentős részének megszerzésével kecsegtette a Román Királyságot, ha hadat üzen az Osztrák–Magyar Monarchiának. Üzent. Románia gyors veresége után különbékét kötött ellenfelével, csak a háború legvégén üzent neki újra hadat, az antant nyomására. Nem is akarták a románokat asztalhoz ültetni Versailles-ban. Mária román királyné azonban igyekezett kiköszörülni a csorbát. Negyven elegáns, de kissé ledér hölgy társaságában érkezett a helyszínre, hogy azért ne érezzék annyira magányosnak magukat a politikus urak. Akikre addig igazából csak a cseh Eduard Benes fonta rá magát, levakarhatatlanul, s szinte kikövetelve tőlük az új közép-európai nemzetállamok megteremtését, amihez persze Magyarország addigi területének kétharmad részére is feltétlenül szükség volt úgymond.

Mária királyné küldetése vált Trianon ethoszává, amelyet ennél jobban nem is lehet bemutatni. Bauer Tamás, a hazai balliberális tömb egyik legkombattánsabb alakja ezt a Trianont nevezte igazságos döntésnek. Nem is értette, mit akar az új, kétharmados Országgyűlés akkor, amikor 2010-ben a nemzeti összetartozás napjává tette június 4-ét. De még egy-egy polgári politikus is azt kérdezte ekkor, ugyan mi értelme a múlton merengeni és könnyezni, miért nem nézünk inkább előre, mondjuk az EU felé. Hát ez az! Megint megsokasodott bíráink száma, főként az EU-ban, megint ítélni akarnak rólunk. A kérdésnek, hogy miért, már nincs értelme. Összezárni, dolgozni, legyen ez a mi válaszunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2013. június 04. 20:48
"A baloldal soha nem fogja felfogni, hogy mi a haza" Megint itt tartunk? A haza nem lehet ellenzékben? Mindenki hazaáruló aki nem azt fújja amit a kormány? Sokaknak csak ennyit ,hogy újfent van célpont lehet gyűlölködni. Keressünk bűnbakokat. Zsidókat, cigányokat,melegeket, balosokat, liberálisokat vagy mindegy csak valakit lehessen már gyűlölni. Ugye milyen jó henteregni a pocsolyában és az új nemzeti rigmusokra vonaglani.
tóth mária
2013. június 04. 15:27
Ők, a balos beszólogatók, soha, de soha nem fogják felfogni, hogy mit jelent a Haza! Kár a billentyűkért!
szalámis hegedű
2013. június 04. 15:03
Még egy barom a jobboldalról.
OberEnnsinnen
2013. június 04. 14:58
Magyarország, a magyar politika előtt egyetlen cél lebeghet: visszaszerezni mindent, amit csak lehet. Visszaszerezni mindent, ami magyar. Addig: megtartani, megőrizni emberségünket. "Összezárni, dolgozni, legyen ez a mi válaszunk.”"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!