Simor valódi bukása

2013. május 21. 07:09

A gazdasági folyamatok nem annyira a jobboldalhoz közel álló, mint inkább a nemzeti érdekben, itt élő állampolgárokban gondolkodni képes szakembereket igazolták.

2013. május 21. 07:09
Nánási Tamás
MNO

„Mindezek mellett fontos látni azt is, hogy a súlyos károk elszenvedése helyett kedvező irányba forduló gazdasági folyamatok nem annyira a jobboldalhoz közel álló, mint inkább a nemzeti érdekben, itt élő állampolgárokban gondolkodni képes szakembereket igazolták. Ez a fő törésvonal a kétféle megközelítés között: ki, kinek az érdekét képes leginkább a szeme előtt tartani. Simorék esetében sokszor felmerült, hogy a minden reálgazdasági ésszerűségtől távol álló, betonba vésett alapkamat inkább a magas hozamra vágyó befektetők, pénzintézetek világába illeszkedik. Matolcsyék megérkezésével uralkodóvá vált mindaz, amit addig a monetáris tanács többsége képviselt. Újra láthatóvá vált mindannyiunk számára a jegybank, hiszen értünk cselekedett. A devizahitelesek érezhetően alacsonyabb törlesztőrészleteket, a kisvállalkozók pedig remélhetőleg új lendületet adó hiteleket köszönhetnek majd a földre leszállt monetáris politikának. Amelynek mozgásterét előre nem várt mértékben bővíti most a történelmi mélységben járó infláció. Ezért a vita tárgya most már nem az, hogy szabad-e kamatot csökkenteni, hanem, hogy érdemesebb volna nagyobb fokozatra kapcsolni a jegybanki ráta lefaragását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tigrincs
2013. május 21. 12:17
"""A devizahitelesek érezhetően alacsonyabb törlesztőrészleteket, a kisvállalkozók pedig remélhetőleg új lendületet adó hiteleket köszönhetnek majd a földre leszállt monetáris politikának.""" Mi köze van a devizahitelesek törlesztő részletének az MNB alapkamatához? A devizahitelesek törlesztője a Ft-chf ft-eur-hoz van köze, az meg ott van ahol. Bajnainál még 264Ft/EUR ról beszétünk ma 300Ft/eur az irányadó.
Secnir
2013. május 21. 10:51
" Ezért a vita tárgya most már nem az, hogy szabad-e kamatot csökkenteni, hanem, hogy érdemesebb volna nagyobb fokozatra kapcsolni a jegybanki ráta lefaragását.” " én ezt már többször mondtam: foglalják Kotmányba, hogy az alapkamat innentől kezdve 0, és akkor fel lehet oszlatni az MNB-t a picsába. ha magyarnemzetes újságíró kéri, akkor lemehet minuszba is, nem probléma.
tarackos
2013. május 21. 09:46
Nyugtával dícsért a napot Tomika. Eddig pont egyik wunderwaffetok se működött persze az Eu-ra mindig mindent ráfoghatsz hiszen az első szabály szerint a gazdád nem hibázhat...
Sebaj Tóbiás
2013. május 21. 09:15
Mit bukott el Simor ? És milyen eredmémyekről papoltok ? http://www.168ora.hu/buxa/adossagallomany-hiteltorlesztes-arfolyamgat-vegtorlesztes-114125.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!