Eszmei zűrzavar

2013. április 29. 08:44

Sosem hullott még ennyire elemeire a hazai, magát baloldalnak nevező neoliberális politikai formáció.

2013. április 29. 08:44

„A szocialisták hét végi megállapodásukat a közös jelöltekben, a közös listában és a közös miniszterelnök-állításban kiemelkedő eredményüknek érzik, pedig ezt a döntést nem politikai filozófia, nem távlati elképzelések, hanem csak a kényszer és a politikai taktika diktálta. Van-e más sanszuk egy nem túl nagy kudarcra, mint összefogni egy csapatba az Orbán-kormány gyűlöletére szervezhetőket?

Különös, ahogyan a választás előtti évben a korhadás talaján csak úgy gombamód nőnek ki a pártok. Bokros Lajos csomagpártot alapított, Fodor Gábor MLP-t (Magyar Liberális Párt), aminek azért örülünk legelsősorban, mert ezzel dekódolta nekünk az LMP-t. A meghasadt LMP fölkapaszkodott a Bajnai-hullámra, nem is vártunk tõle mást. Mesterházy meghívta Bajnait választmányi ülésükre, ezen sem döbbenünk meg; rivalizálásuk komoly színpadi erőpróba lehet mindkettejüknek. Március végén még Pityinger László is hírül adta a Facebookon, hogy pártra vágyik, s a MAFIA elnevezést érzi hozzá és híveihez illő elnevezésnek. A Portik–Laborc-megbeszélések napvilágra kerülésével azonban ez a név a baloldalon már nem poén. Úgy tűnik, hogy ez az igen gyenge és szétesett baloldal nem fogja tudni nélkülözni Gyurcsány Ferencet sem, akiről ugyan a ballib oldalon is mindenkinek megvan a véleménye, de a DK mégiscsak hoz valamennyi szavazót. Az Orbán-kabinet leváltására összefog tehát a kígyó meg a béka, a tücsök meg a bogár, sorompóba áll MSZP, Együtt 2014, Pityinger és hányinger, de ez már nem sokszínűség, hanem olyan mértékű eszmei-politikai szedett-vedettség, amihez a baloldali választó nem fog tudni viszonyulni. Ha nincs üzenet, akkor nincs tét. Ha nincs tét, akkor mi értelme szavazni? A baloldal hiába kapacitálja voksolásra megmaradt táborát, mert ha legnagyobb kispártjuk nem képes sem önmagán belül, sem partnereivel tisztázni, hogy a hatalom gyors megragadásán kívül valójában mit akarnak, akkor csak a veszett fejsze nyelét ragadták meg. Ütni azzal is lehet, de az élet bebútorozáshoz szükséges fa kivágása pusztán a nyéllel nem megy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pic
2013. április 29. 11:01
Szrencsétlen Magyarország! Mi lenne vele, ha ez a sok szedett-vedett formáció kormányozni kezdene. Láttunk már hasonlót Gyurcsányék alatt. Abban vajon meg tudnának egyezni, hogy mikor üljenek asztalhoz az ország ügyeit intézni? Bár most összeölelkeztek, valaki beígért nekik egy is dollárviagrát, hogy felhőtlenül szerethessék egymást.
citizen queen
2013. április 29. 10:47
"Ha nincs üzenet, akkor nincs tét. Ha nincs tét, akkor mi értelme szavazni?" Ennek a mai szedett-vedett ellenzéknek semmi más üzenete nincs a választók felé, mint hogy le kell váltani Orbánt. Ennyi, slussz-passz. Ezért is próbálják démonizálni mindenáron, néha egészen elképesztő, gyermekded hülyeségekkel.
tarackos
2013. április 29. 10:40
Ugyan Zsuzsika, aki kereszténységet hirdet de a pogányság felé kacsingat az ne beszéljen szedett-vetettségről mert szánalmas. Persze nálad mindig van a pénz amiért buta libát játszol...
toportyántiszteletes.
2013. április 29. 09:51
Mekkora meglepi lesz ezeknek a balhorog,mikor már sikeresen bebeszélték maguknak hogy akétharmadállmintacövek...Már csak a szélescellában bízhatnak az agyhalottak,HAHA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!