Mégis, kinek a szabadsága?

2013. április 06. 10:58

Az egybegyűlteket cseppet sem zavarta, hogy kevesen vannak és abszurdokat beszélnek. Ők megannyi ifjú Orbán Viktorként szegültek szembe a mai miniszterelnökkel.

2013. április 06. 10:58
Borókai Gábor
Heti Válasz

„A kormányzó párt szégyenlősen, rejtezkedve esett túl saját jubileumán. Ahogy a szocialisták szoktak koszorúzni az október 23-i forradalom évfordulóin. A két történet közötti párhuzam magától értetődőnek tűnik fel. A különbség mégsem elhanyagolható. Mert a szocialisták hátán súlyos tehertétel a múlt, ötvenhatostól, Kádárostól, Gyurcsányostól. A Fideszén azonban épp a múlt látszik vitán felül álló referenciapontnak, amihez a kritikusok a maguk módján vetik hozzá a jelent, s máris a szabadságért küzdő ifjú Orbán Viktor áll szemben az önkényeskedő ötvenévessel...

A születésnapi megemlékezést persze nem azért hozták előre nagyszombatról nagypéntekre, mert a pártalapítók egykori önmagukat legszívesebben kiretusálnák, elhallgatnák, ahogy azt rájuk olvassák, hanem mert nem akartak könnyű prédaként felkínálkozni a vágóképek világának. A székházban ünneplő, már csak nevükben fiatal demokratákat ugyanis úgy lehetett volna ellenpontozni az odakünn szabadságot és demokráciát követelő ifjakkal, hogy közben épp a lényeg torzul el a híradásokban. (...)

Az egybegyűlteket cseppet sem zavarta, hogy kevesen vannak és abszurdokat beszélnek. Ők megannyi ifjú Orbán Viktorként szegültek szembe a mai miniszterelnökkel. A Hősök tere közelségében elhitték, hogy megint elkezdődött a múlt, és ők lesznek a jövő. Molnár Péter, hajdanán az SZDSZ-be dezertált egykori Fidesz-alapító sietve meg is alakította a Fiatal Demokraták Szövetségét. Nyilván, mert valakiknek ellen-Fideszre van igényük. A valóság meg nem számít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gary_cooper
2013. április 07. 20:44
A legfontosabb rész kimaradt, kedves Mandisok. Méghozzá ez a legfontosabb mondat: "Amely szövegből leginkább az tűnik ki, hogy az írónak baja van a világgal, de nem elég pontosan mondták el neki, hogy micsoda." "Érdemes elolvasni egyikük kifakadását a hvg.hu-n, hogy közelebb kerüljünk a válaszhoz. A vádak ugyanis arról szólnak, hogy ma nem érvényesül az emberek egyenlőségének a vágya; a családokat nem a szeretet fogja össze, hanem a kormány fogalmi kerete; a hajléktalanok nem valódi segítséget kapnak, de rendőri zaklatást; a hátrányos helyzetű gyerekek pedig nem tekinthetnek reménykedve a jövőbe... Ráadásul az "emberek még nem érzik a negyedik alkotmánymódosítás bilincseit a bőrükön" (sic!), mert a rezsicsökkentés eltereli a figyelmüket... Amely szövegből leginkább az tűnik ki, hogy az írónak baja van a világgal, de nem elég pontosan mondták el neki, hogy micsoda. A Lendvay utcai néhány száz fős gyülekezet mindezt az elviselhetetlen frusztrációt azzal az üzenettel fejelte meg, hogy "Ti vagytok azok, akik ellen '89-ben harcoltatok". Amely mondás arra enged következtetni, hogy szerintük a kormányt ma is idegen, katonai megszállók tartják hatalmon, nincsenek szabad választások, s a politikai véleménynyilvánítás erősen korlátozott."
Zsandár
2013. április 07. 19:22
==Hát az biztos, hogy az egykori Fidesz mára hatalomba punnyadt képviselői nem nagyon lázadtak volna a Kádár-rendszer ellen. Nagyon jól érezték volna magukat benne.== Ténylegesen jól érezték magukat benne. Azért "lázadtak", mert megbízták őket, ha csak rajtuk múlott volna, ma az mszmp ilyen-olyan titkárai lennének. Ezen dolgok azonban semmit sem vonnak le a szörnyeteg bolsevisták és liberálisok felelősségéből.
puszika
2013. április 07. 18:41
Azok a szerencsétlen fiatalok/akik a FIDESZ székházat támadták/még nem tudják hogy megvezetik őket.Erre majd jó húsz év mulva jönnek rá,de akkor már késő lesz.A felelőség azoké akik erre buzdítják őket.Hogy Lenint idézzem/kicsit másként/:ami a balliberálisoknak jó az törvényes!Hát igy álluk ma Magyarországon!!!
trabantkombi
2013. április 07. 15:44
"A valóság meg nem számít." Te csak tudod, nyalonc gabika! Éljen a nyudesz! Éljen a nyugdíjas demokrata szövetség! 2014!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!