Ez (állam)férfimunka volt!

2013. március 05. 21:40

Nem gondoltam volna, hogy egyszer méltatóan fogok szólni Napolitano államfőről. Németországi cselekedete mindazonáltal követendő lehetne hazánk politikusai számára.

2013. március 05. 21:40
Galambos László
Campusonline

„Napolitanot igazán nem lehet azzal vádolni, hogy szimpatizálna Berlusconi vagy Grillo stílusával és politikai elképzeléseivel. Fellépése ugyanakkor nem csupán az ő érdekükben történt. Tisztában kell lenni azzal, hogy a becsmérelt politikai szereplőkön túl azokat a szavazókat is kritika érte, akik rájuk adták voksukat. Steinbrück pedig lényegében lehülyézte annak az országnak a polgárait, amelynek Napolitano első számú vezetője. A humorista-mozgalmár úgy vélte, az államfő ezután tanúsított gerincességéért és kiállásáért katonai tiszteletadást érdemelne.

Az olasz köztársasági elnök példamutatása viszont nemcsak Grillo elismerését vívta ki, hanem többek közt az enyémet is. Nem gondoltam volna, hogy egyszer méltatóan fogok szólni – az idén 88 éves, egykor kommunista, az 56-os magyarországi szovjet beavatkozást akkor helyeslő – Napolitano államfőről. Németországi cselekedete mindazonáltal feltétlenül becsülendő, és követendő lehetne hazánk politikusai számára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frankfurt
2013. március 06. 12:51
Az egészbe csak az volt a vicces,hogy bohócok sértegetik egymást a közönség meg se ott se itt nem tud már nevetni!Stenbrück szarkazmusa nem mindenütt nyerö föleg nem ezzel az arogáns stilussal.Tipikus megtestesitöje a mai "pártkarreirista" tipusnak.Mindent jobban tudó gazdag liberális rétegének mintapéldánya akinek a "munkásosztályhoz" soha köze nem volt,de belölük él nem is rossszúl!Ismerös ez valahonnan?????
nyugalmazott tanár
2013. március 06. 07:16
"Napolitano Németországi cselekedete mindazonáltal feltétlenül becsülendő, és követendő lehetne hazánk politikusai számára." A gerinc- és jellemtelenség lenne a példa? Vagy csak a hasonszőrűek lájkolják?
bolá
2013. március 06. 07:09
A mindenféle Brüsszelbe, Berlinbe, New Yorkba szaladók tanulhatnának ebből!
dobzselaci
2013. március 06. 00:22
Nem szép - főleg nem diplomatikus- dolog lehülyézni más ország polgárait. Bár ez az igazságtartalmát nem csökkenti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!