Ki hazudik?

2013. január 02. 07:50

Nem véletlen, hogy be vannak tojva a liberálbolsik az új oktatási-nevelési elképzelésektől, és ezerrel támadják, mert esetleg képes lenne rendet teremteni végre a nebulók fejében.

2013. január 02. 07:50
Stefka István
Stefka István
Magyar Hírlap

„Nos, itt tartunk még mindig ebben a tudati összevisszaságban, zűrzavarban a rendszerváltás után huszonkét éve. Nem véletlen, hogy be vannak tojva a liberálbolsik az új oktatási-nevelési elképzelésektől, és ezerrel támadják, mert esetleg képes lenne rendet teremteni végre a nebulók fejében. Képes lenne igazi értékrendet felsorakoztatni a diákság előtt. Ezért vonultatnak fel félrevezetett »testvéri tankokat« az utcákon, hátha hazug szándékaik kapnak támogatást.

De erről szó sem lehet. Még akkor sem, ha elfogadjuk, hogy valóban deficites ez az ország. Rosszabb állapotba került, mint huszonöt éve volt. Most játsszák Csurka István Deficit című darabját az Új Színházban. Az 1967-ben írt abszurd játék bemutatását az épülő szocializmus vigyázó cenzorai csak tizenkét évvel később engedélyezték játszani. Volt is mitől tartaniuk. Csurka a kiúttalanság, a társtalanság, a gyökértelenség, a szenvtelenség, a morális üresség kétségbeesett drámáját tárta a magyar társadalom elé. S mindez azért történhetett meg, mert a társadalom egy része elvtelen alkut kötött a hatalommal: a szabadság, a függetlenség helyett választotta a Wartburgot, a Trabantot és a víkendtelkeket. Ugyanakkor más választása aligha volt, mert betörték volna a fejét.

Mégis miről van szó? Arról, hogy sokat vesztettünk identitástudatunkból, egyáltalán a tudatunkból. Hiszen minden ott dől el. Mennyire vagyunk átverhetők, megvehetők. Erről lesz szó a következő években, évtizedekben. Kinek mennyi embert sikerül a maga oldalára állítani? Az agymosás, az átverés eddig jól bevált. Ezt az alattomos módszert akasztotta meg két és fél éve a kétharmad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2013. január 02. 16:21
"Nem véletlen, hogy be vannak tojva a liberálbolsik az új oktatási-nevelési elképzelésektől, és ezerrel támadják, mert esetleg képes lenne rendet teremteni végre a nebulók fejében." Na, ez, mint cseppben a tenger mutatja, hogy milyen ember Stefka István. Egyrészt rosszindulatú, buta ember. Szerinte ugyanis akik támadják az "új oktatási-nevelési elképzeléseket", azt gonoszságból teszik. Meg sem fordul a fejében, hogy valakinek szakmai kifogása lehet a Párt irányvonala ellen. Másrészt kisstílű, gonoszkodó ember. "Liberálbolsik". Feltételezem, hogy valami többé-kevésbé helytálló elképzelése még Stefkának is van arról, hogy kik a bolsevikok, és azokat milyen politika jellemez. Például olyan politika, amely a Párt hivatalos irányától eltérő nézeteket a gonosz imperialisták aknamunkájának tekint.
Kvasztics Fedor
2013. január 02. 10:55
Ebben kétségkívül van valami, de mégsincs, aki elkezdje a párbeszédet. Itt a mandin is kevés beszélgetésre, kompromisszumkeresésre hajlandó ember van mindkét oldalról.
solva
2013. január 02. 10:32
Milyen udvarias, megtisztelő megszólítás "liberálbolsik"?Az okádékot hogy lehet ennyire fényezni?
sasadi
2013. január 02. 09:53
De aktívak lettek a ballib kommentelők! Tán csak nem új bögreprogrammot hirdetett meg RON Werber?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!