Volt, nincs keretszám?

2012. december 19. 12:23

A hallgatók eloszlását továbbra is a bürokratikus döntések fogják leginkább befolyásolni.

2012. december 19. 12:23
Golovics József
Leviathán blog

„Bár még nem teljesen világos számomra, hogy miként fog a gyakorlatban kinézni az, hogy a felelős miniszter dönt az államilag finanszírozott szakok listájáról, de első hallásra nem érzek túl nagy különbséget a keretszámok meghatározásához képest. Ami viszont biztos, az az, hogy ez a gyakorlat is meghagyja annak a lehetőségét, hogy az állam - akár pozitívan, akár negatívan - diszkrimináljon bizonyos intézményeket (pl. azokat, akik kizárólag egy szakterületre specializálódtak). Ezzel összefüggésben megjegyzendő, hogy az új módszerrel a kormányzatnak a jövőben is megmarad az eszköze arra, hogy az általa kívánatosnak tartott képzések (pl. műszaki, természettudományos) felé terelje a felvételizőket. Így a várakozásokkal ellentétben a hallgatók »eloszlását« nem tisztán az egyes szakok iránti keresleti viszonyok, hanem továbbra is a bürokratikus döntések fogják leginkább befolyásolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuti
2012. december 19. 13:11
Végül is ezt akarták a hallgatók. Nem? Egyebekben pedig nem elég elérni, hogy súlyos milliárdokért teljesen feleslegesen képezzenek tömegesen humán értelmiségieket, már most el kellene érni, hogy részükre megfelelő munkát biztosító sóhivatalokat is hozzon létre a Kormány. Természetesen mindkettőt a mi, a közösség pénzéből. Azután, ha nem, akkor csinálunk egy jó nagy balhét, és ez a vizsgaidőszak is jól eltelik. Ez is kimarad, lehet egy évet még közpénzből ráhúzni, mert egyszer vagyunk fiatalok...,vagy a végére már nem is olyan fiatalok.
kommenter
2012. december 19. 12:56
most akkor van keretszám vagy nincs? ha nincs akkor milyen 55e-ről beszélnek? ez nem kormányzás. 8 év ellenzékiség alatt nem készültek fel a kormányzásra, 2,5 év kormányzás után még nincs elképzelésük mit kéne csinálni. orbán romkocsmában merengve ötletel
nyoooc
2012. december 19. 12:44
Igen, ehhez pofa kell. Az állam nem csak állni akarja a számlát (legalábbis a nagyobb részét), bele is akar szólni, hogy mit kap érte. B o r z a s z t ó!
oskar
2012. december 19. 12:41
Ha egy igazi Coca Cólához vizet töltök az már nem lesz igazi!!!! A felsőoktatás is felhígul így. Ne mondja azt nekem senki, hogy az érettségizők ötven százaléka felsőoktatásra érett!!!!! Kellene az a keretszám!!!! A sok nem odavalónak az adófizetők fizesség a taníttatásukat????? Nem kellett volna megijedni ezektől a diákoktól és a vésőkig kitartani!! Végül is Magyarország jövője a tét!!!!! Szerintem az ingyenességet csak a szociálisan rászoruló jól tanuló diákoknak, és a jó tanulmányi átlagot elérőknek kellene biztosítani!!! A többi térítse a tanulmányát vagy ne oda járjon!!! De a költségtérítő ha eléri a jó tanulmányi átlagot akkor átmehet ingyenesbe illetve vissza. Az ingyenességet csak tanulmányi szerződést kötőknek biztosítanám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!