Vágyálmok

2012. november 26. 10:57

Majtényi László az elmúlt években többször bebizonyította, szíve nem Magyarországért dobog, hanem baloldali párttársaiért, a Millásokért, az MSZP-ért, a DK-ért, az LMP-ért s még ki tudja kiért, miért.

2012. november 26. 10:57
Stefka István
Stefka István
Magyar Hírlap

„Ma mi van veszélyben? Függetlenségünk, magyarságunk, anyanyelvünk, jogállamiságunk, parlamentáris demokráciánk? Ha igen, akkor tényleg érdemes lenne megkongatni a vészharangot. Ha Majtényi figyelne, látná, éppen a gazdasági függetlenségünk visszaszerzéséért folyik a küzdelem, amit az ország mérhetetlen eladósításával a baloldali kormányzat okozott. Akkor hol volt Majtényi úr, amikor Hornék, Medgyessyék és Gyurcsányék áron alul, Magyarország számára előnytelenül eladták stratégiai ágazatainkat, a vízműveket, az elektromos műveket, a gázműveket, a Malévot? Az nem számított romlásnak, árulásnak? S amikor 2006. október 23-án Gyurcsány rendőrei szétverték a békés tüntetőket, akkor nem érezte magát sötét veremben? Miért nem szólalt meg a jogállamiság, a demokrácia, a köztársaság védelmében? Maradjunk annyiban, hogy mélyen hallgatott, sőt sunyított! Pedig ez a tárgyilagosság is hozzátartozna az értelmiség felelősségéhez. Majtényi az elmúlt években többször bebizonyította, szíve nem Magyarországért dobog, hanem baloldali párttársaiért, a Millásokért, az MSZP-ért, a DK-ért, az LMP-ért s még ki tudja kiért, miért.

Vannak persze jó néhányan, akik hasonló gyékényen árulnak. Esetükben nem az ellenvéleményüket, ellenzékiségüket kifogásolom, hanem, hogy kinek, kiknek az érdekében teszik azt, amit tesznek. Kinek szolgálnak, amikor olyanokat és hasonlókat írnak le, mint például Mészáros Tamás a 168 Órában: »…a valutaalapnak elege lett ebből a szélhámos vircsaftból, amely visszaél a türelmével, s immár veszélyezteti szakmai és politikai reputációját… Az Orbán-rezsim a világ szemében nem szavahihető, ráadásul mai politikai gyakorlata egy sajátos önkényuralmi rendszer perspektíváját vetíti előre.« Ezt akár írhatta volna a Der Spiegel vagy a Die Zeit is. Mindenesetre ezeket a valótlanságokat, dezinformációkat úgy sugallja egy magyar újságíró, mintha régi barátja, érdekvédője lenne az IMF-nek. Érthetetlen. Vörös Imre volt alkotmánybíró ugyanebben a hetilapban már »lopakodó államcsínyről« vizionál. Ezekre a vádakra meg kell, s meg is lehet találni a választ. És szükséges is válaszolni rájuk, mert ha sokszor mondják, igaznak tűnnek majd, és a vágyálmok valóra válnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2012. november 26. 17:27
Ez a stefka még a jobboldali lakáj-médiában megszokottakhoz képest is egy kimagaslóan nagy állat.A bulldogképű milliárdos szinvonalához méltó.
dönci4
2012. november 26. 17:16
Ócska bérborz! Méltó vagy a szennylapodhoz.
küllő
2012. november 26. 15:17
Köpönyegforgató stefka elvtárs tud tükörbe nézni--hányinger nélkül???
Kronikas
2012. november 26. 13:50
Privatizációról rinyálni Széles Gábor lapjában... (Ikarus, Videoton) maradt még esze ennek a talpnyalónak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!