Ópusztaszertől a Szabad Sajtó útig

2012. október 11. 19:36

A korrumpálás kiterjesztésének a vallási-spirituális-ezoterikus szférára már voltak parlamenti előjelei, de az ópusztaszeri beszédig nem hittem, hogy Orbánnak szerepe volt a kitervelésében és lehetővé tételében.

2012. október 11. 19:36
Bitó László
Galamus-csoport

„Bár a korrumpálás kiterjesztésének a vallási-spirituális-ezoterikus szférára már voltak parlamenti előjelei– például a szentkorona körüli sámántánc –, de az ópusztaszeri beszédig nem hittem, hogy Orbánnak szerepe volt a kitervelésében és lehetővé tételében. Nyirő József földi maradványának meggyalázása nem sorolható teljesen a pogányosítás tárgykörébe, viszont nyíltan Orbánék (vagy csak Kövér László?) színjátéka volt. A kereszténység korrumpálásának eddig legnyomatékosabb megnyilvánulását, az ópusztaszeri bálványavató beszédet azonban Orbán teljesen magára vállalta, még ha talán nem volt is sok köze a megírásához. Sőt talán a koncepciójához sem, amit – mint látni fogjuk – lehetségesnek tartok.(...)

 

Orbán hasadt szellemiségű messiási szerepvállalása szempontjából az összekevert (majdhogynem turmixolt) bibliai és pogány elemekkel kell itt először is foglalkoznunk. Hadd emeljek hát ki beszédéből néhány pogány elemet. Ilyen például a mitologikus turulmadár, a vérszövetség, a kétszívűség, a jelekből olvasás. Az utóbbiról kifejti: »Aki politikára adja a fejét, annak tudnia kell olvasni a jelekből. A jelekből olvasás képessége a kormányzáshoz nélkülözhetetlen. Aki kormányoz, tudja, hogy mindennek rendelt ideje van. A jelekből tudja, mikor van ideje szólásnak, és mikor van ideje a hallgatásnak.« Itt a pogány jelekből való olvasás sámáni tudományát összekutyulja a héber Biblia Prédikátor könyvének harmadik fejezetében olvasható versekkel: »Mindennek megszabott ideje van (...) Megvan az ideje a hallgatásnak, és megvan az ideje a beszédnek.«”

 

 

 

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. október 12. 11:59
"az ópusztaszeri bálványavató beszédet azonban Orbán teljesen magára vállalta, még ha talán nem volt is sok köze a megírásához. Sőt talán a koncepciójához sem, amit – mint látni fogjuk – lehetségesnek tartok.(...)" --- A sok eszement fajankó azt képzeli, hogy ha az emberek haláláért felelős Gyurcsányt, vagy Bajnait nem tudja dicsérni, akkor Orbánt kell ekézni?? Tessék Gyurcsányt és Bajnait dicsőíteni! Ja, hogy minden tettük egy hazaárulás?
tetigi
2012. október 12. 10:37
Érdekes... Aszongya a Wiki: "Bitó László (Budapest, 1934. szeptember 7. –) író, orvoskutató. [...] Budapesti tisztviselők gyermekeként, családi háttere miatt az 1950-es években kitelepített, majd munkaszolgálatos volt a komlói bányában. Az 1956-os forradalom egyik helyi vezetőjeként fogságba esik, szökése után az Egyesült Államokba menekül, ahol egy tanulmányi versenyen ösztöndíjat szerez a Bard Collegeba. Az egyetem elvégzése után sikeres orvoskutatói karriert épít." Érthetetlen számomra, hogy valaki ilyen múlttal egy gyékényen árul a galamuszi alamuszi nyuszikkal. Egyetlen lehetséges magyarázat: vénségére megzakkant szegény :-(((
gereb6
2012. október 12. 09:09
Ahh... Bitó "Ó úgy szeretnék eggyé lenni véled! Hogy folyna eggyé vérem és a véred, Mint szélvész ültén két fáradt folyam." (Bocs Attila)
Peter8811
2012. október 12. 07:38
"A korrumpálás kiterjesztésének a vallási-spirituális-ezoterikus szférára már voltak parlamenti előjelei," Igen, igen az MSZMP/MSZP/SZDSZ 65 éves uralma jól példázza a momdanivalódát, Akasztókám, plösssz a MSZP hívőtagozat meg a Szilvási Nemzetbiztonsági Jósda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!