Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Következmények nélkül

2012. szeptember 27. 07:29

Felejthetetlen pillanat volt, amikor a színjáték után Gyurcsány kiállt a publikum elé, és közölte, hogy a valutaalap semmilyen feltételt nem támaszt az országgal szemben.

2012. szeptember 27. 07:29
Szabó Anna
MNO

„Az IMF segítségéért folyamodó Simor András is békésen üldögélt: szerinte mindent megtett, amit tehetett, egyébként is az ő dolga az árstabilitás őrzése. Azt csak az IMF nemrég megjelent, a kelet-közép-európai válságkezelésről szóló tanulmányából tudjuk, Simor volt az, aki felhívta az IMF vezetőségét, közölve, hogy itt, mármint Magyarországon elszabadult a pokol. Igen nehéz elképzelni, hogy egy csődhelyzetben a nemzeti bank egyetlen feladata az infláció kordában tartása lenne, de ha Simor ezt mondja, akkor ez biztos így is volt.

A megállapodás körülményeiről és ütemezéséről is egészen hajmeresztő történeteket hallhattunk tegnap. Veres szerint azért vették fel a pénzt, hogy megvédjék a 13. havi nyugdíjat, mint ahogy azt Lendvai Ildikó korábbi MSZP-elnök állította, aztán kiderült, hogy változott a terv, és mégis inkább a spekulánsok ellen kellett bevetni az IMF-et. A vállalt feltételekkel kapcsolatban továbbra is titok, mi történt a válság eltagadása és a megállapodás között eltelt néhány hétben. Bajnai Gordon ugyanis 2008. október elején még azt állította a parlamentben, hogy nincs válság, csak a Fidesz gerjeszti, Gyurcsány Ferenc pedig október legvégén már összehívott egy ötpárti találkozót, hogy tájékoztatást adjon az IMF-megállapodásról. Felejthetetlen pillanat volt, amikor a színjáték után az exkormányfő kiállt a publikum elé, és közölte, hogy a valutaalap semmilyen feltételt nem támaszt az országgal szemben. Mondom, jókat lehetne derülni az ilyen üléseken, ha nem tudnánk, hogy a hitelt 2014-ig nekünk kell valahogy visszafizetni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2012. szeptember 27. 11:37
Felesleges időtöltés az elmúlnyolcév bűneit csontvázait kutatgatni és közben a kormány meg öngyilkos módjára költi a pénzt,a minisztériumok szarnak viktor fejére,számolni sem tudó fantaszta a pénzügyek vezetője,eredmények helyett,heti vizíók és lopások jönnek.Ez a vonat elment,13%a fidesz jelenlegi állása 53%-ról ,szép balaset.Ennyivel nem lehet uralmon maradni azok után ahogy felszalámizták anno a kisgazdákat.
Kandeláber
2012. szeptember 27. 10:44
occupystream.org. Élőben.
bigyomail
2012. szeptember 27. 10:33
Bontsuk csak szét a dolgokat! Lendvai össze-vissza beszélt akkoriban, mint ahogy a fél MSZP. Ez tény, de megszoktuk tőlük. A pénz azért kellett, hogy se a Forint, se az OTP ne dőljön be. Ezt már akkor is tudtuk, amikor az MSZP még nem erről beszélt, hiszen több szakértő mondta el ebbéli véleményét. A tárgylásokról nem tudtunk semmit. Akkoriban követelte a Fidesz, hogy hozza nyilvánosságra a kormány, hogy mit ígért az IMF-nek. Érdekes módon ma ezt már nem (ezt sem!) tartják annyira fontosnak, holott akkor is és most is jogos lenne ez a kérés. Az IMF sem akkor, sem most nem követel semmit. Az IMF vállalásokat vár és azt értékeli, hogy reális-e, vagy sem. Támpontot ad előre, hogy szerinte hol van a baj és hogyan lehetne azon segíteni, de nem kötelező azt csinálni amit mondanak, lehet mást is, ha annak van realitása. Például most jelezték, hogy jó lenne csökkenteni az alacsony jövedelműek adóját, de ha ezt nem teszi meg a kormány (valószínűleg így lesz, mert nem beszélnek erről, pedig ez pozitív üzenet lehetne a választók felé), attól még el fogják fogadni a vállalásokat.
states
2012. szeptember 27. 10:17
Fletóék hitelfelvétele arról szólt, hogy a 2006-os választások szavazatvásárlásai miatt keletkezett fekete lyukakat be kellett tömni, de rögtön, mert 2008 novemberében már nem tudtak volna nyugdíjakat folyósítani és közalkalmazottakat fizetni. Ez a három címeres gazember, Gyurcsány, Veres, Simor a szakadék szélére vitte az országot, és nem csak az államot adósították el nyakig, hanem az állampolgárokat is azzal, hogy engedték a nyakló nélküli devizahitelezést, és még csak nem is figyelmeztették a lakosságot, hogy ez mivel járhat. Mind a háromnak sitten lenne a helye életfogytiglan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!