Hoffmann Rózsa: A köpönyeg

2012. augusztus 31. 06:42

Szerinte az utoljára a szocóban alkalmazott viselet segít elfedni a társadalmi különbségeket, így a hátrányosabb helyzetben lévő gyerekek kevesebb zrikálásnak lesznek kitéve az iskolában. Ami egyébként nem is TELJESEN nagy hülyeség.

2012. augusztus 31. 06:42
Sasvári Szilveszter
Alternatíva

A családoknak is segítség lehetne a kötelező formaviselet. Ha az állam okosan segít. A kötelezően meghatározott ruhatár némi állami pénzpumpával eredményesen segíthetne a rászoruló és nagycsaládba született gyermekek ruháztatásában, akiknek így sokkal kevesebb civil ruhát kellene vásárolniuk, hiszen heti öt nap viselete megoldott lenne. Márpedig ezt a támogatást tényleg lehetne nyílegyenesen a szükséges helyekre célozni, nem úgy, mint a kétes helyekre (italboltba) kerülő segélyeket. A tehetősebbeknek meg úgyis mindegy, noha vélhetően a nagy mennyiségben rendelt szettek a piaci árrés rápakolása nélkül számukra is olcsóbban jönnének ki, mint a butikokból összevásárolt öltözetek. (...)

Tutira nem ez lesz. Hanem a fent ecsetelt semmirevaló kapca. A kormányfrakciók Basmacskin önállóságú tagjai nyomnak egy igent, hogy a régi iskola képviselőinek (saját szavazóbázisuknak) adjanak egy újabb jellegtelen vitatémát, ha elutaznának valamelyik bányavárosbeli törzsszocialista rokonukhoz, akivel így tudnak valamiről vitatkozni. Kár, hogy a téma tényleg csak az oktatáspolitika valóban fontos kérdéseiről (jövő évben senki sem tanulhat közgazdásznak vagy jogásznak az állam pénzén) figyelmet elvonó gumicsont, mert akár lehetne nagyot is alkotni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stefanovszky
2012. augusztus 31. 09:51
Jav:közgazdászt, pedig
peninsulavaldes
2012. augusztus 31. 09:38
Én nem vagyok a felülről megtervezett köpeny híve. ha egy iskola saját egyenruhát, jelvényt csinál azt örömmel fogadom, de hogy mindenki lila köpenyben rohangáljon, mert ezt fent kitalálták az már nem..
Forsz
2012. augusztus 31. 09:32
Ez már nem az első topik ez ügyben, holott Hoffmann Rózsa csupán megpendítette ezt az opciót, mint általa kedvező hatást eredményező momentumot, de rögtön meg is jegyezte, hogy nem látja lehetségesnek egyelőre (bár nem vagyok biztos benne, hogy ezt a módosító megjegyzést hozzá fűzte-e), szóval a bevezetését nem látja aktuálisnak. Ennek ellenére a liberósok már megint diktatúráról fecsegnek. Téboly. De lássuk be, akik nem képesek valódi és értelmes, építő kritikára azok az ilyen témákra cuppannak rá és bizonyítják rendre a korlátoltságukat.
tarackos
2012. augusztus 31. 09:29
"Kár, hogy a téma tényleg csak az oktatáspolitika valóban fontos kérdéseiről (jövő évben senki sem tanulhat közgazdásznak vagy jogásznak az állam pénzén) figyelmet elvonó gumicsont" Azért rágod, csak rágod, csak rágod...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!