Leszállt az IMF gépe

2012. július 17. 07:26

Ha most minden jól megy, és az IMF–EU nem ragaszkodik ismét a lakóingatlan-adóhoz, és nem lesz egyéb váratlan feltételük, akkor indokolt lehet az óvatos optimizmus.

2012. július 17. 07:26
Szabó Anna
MNO

„A szakítás fő oka tehát az volt, hogy az akkor még nem konvencionálisnak számító válságadókat – vagyis az addig kiemelkedően nyereséges szektorokat érintő különadót és a bankadót – ki lehessen vetni. Az idő azóta ezt a politikát igazolta, melyet a tagállamok többsége ma már alkalmaz. A magyar kormány tehát időt nyert ahhoz, hogy az ország valós érdekei, és ne az IMF megfontolásai szerint alakítsa a gazdaságpolitikát, és találjon kiutat az akkori csődközeli állapotból.

A nemzetközi széljárás azonban időközben megfordult, és a pénzügyi felfordulás újabb hullámaiban a devizában eladósított Magyarország ismét a perifériára került. Átvészeltük az ír, a görög és a portugál válságot, de nem tudjuk, mikor és honnan jöhet az újabb veszély. Az olaszok, a spanyolok vagy a görögök ismét? Nincs mögöttünk egy Európai Központi Bank, csak egy ellenséges jegybank, amely az elnök havi nyolcmilliós apanázsáért vérre menő harcokra ösztökélte Brüsszelt – a szocialista EP-képviselőkkel és a magyar (!) biztossal egyetértésben.

Ha most minden jól megy, és az IMF–EU nem ragaszkodik ismét a Bajnai-kormány alatt bevezetett, de az Alkotmánybíróság által visszamenőleges hatállyal eltörölt lakóingatlan-adóhoz, és nem lesz egyéb váratlan feltételük, akkor indokolt lehet az óvatos optimizmus.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2012. július 17. 09:00
Leszállt a gépük? - Hogy ilyenkor nincs itt egy kurva öngyilkos merénylő!
tarackos
2012. július 17. 08:49
"A szakítás fő oka tehát az volt, hogy az akkor még nem konvencionálisnak számító válságadókat – vagyis az addig kiemelkedően nyereséges szektorokat érintő különadót és a bankadót – ki lehessen vetni." Értem. Szóval azért kellett kipaterolni a hárombetűset, hogy Viktor megszoríthasson. Eszem péróm megáll! Muhahaha :))) Természetesen nem a zemberek fizették meg, biztos csak káprázik a szemem amikor mindenért többet fizetek mint két éve... "A nemzetközi széljárás azonban időközben megfordult..." Ó my péróm, Virág elvtárs is erre hivatkozott: a nemzetközi helyzet fokozódik. Elég volt egyszer megtanulni a kommer büfit és ma is szépen élsz belőle Annácska...
tamas222
2012. július 17. 08:32
Milyen erölcsi fenntartásai vannak vajon a szerzőnek az értékhatártol függö ingatlanadóval szemben? Spec semmi kivetnivalót nem talalnék egy 50 m.-ft határtol sávosan bevezetett adóban...
Secnir
2012. július 17. 08:04
"csak egy ellenséges jegybank, amely az elnök havi nyolcmilliós apanázsáért vérre menő harcokra ösztökélte Brüsszelt" ööö... ...annácska lemaradt egy olyan két évvel. akkor volt ez a hivatalos kommuniké, azóta megváltozott viktor stratégiája! nem szóltak le a központból? nem olvastad a friss híreket? "Ha most minden jól megy, és az IMF–EU nem ragaszkodik ismét [...] lakóingatlan-adóhoz," ööö... ...tévedtem, fényévekkel vagy lemaradva. Apropó: mesélje már el valaki, hogy a Bajani-kormány alatt mennyi ingatlanadót fizetett? Más: ha jól tudom nem ragaszkodik hozzá, viszont pölö zuglóban papcsák (a bajnai-kormány tagja) bevezette az ingatlanadót. akkor hogyisvanez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!