Be nem jelentett ülősztrájk a Bankcenternél

2012. július 17. 10:27

Az IMF/EU tárgyalásokra reagálva, erőszakmentes akciónkkal tiltakozunk a megszorításokra épülő válságkezelés ellen, amely a gazdasági krízist társadalmi válsággá változtatta szerte a világon.

2012. július 17. 10:27
Occupy Pécs
Facebook

„A mai naptól Magyarországon zajló IMF/EU tárgyalásokra reagálva, erőszakmentes akciónkkal tiltakozunk a megszorításokra épülő válságkezelés ellen, amely a gazdasági krízist társadalmi válsággá változtatta szerte a világon. Tiltakozunk a neoliberális gazdaságpolitika ellen, amely még embertelenebbé tette a kapitalizmust, amely az egész emberiséget egyre gyorsuló ütemben repíti egy gazdasági, társadalmi és ökológiai katasztrófa felé. Az elmúlt évtizedekben a kapitalista globalizáció felerősítette a versenyt a nagyvállalatok és a nemzetállamok gazdaságai közt egyaránt. A világ vezető hatalmai a piaci dereguláció politikáját követték, és mindezt rákényszerítették más országokra is. Csökkentik a szociális kiadásokat, privatizálják a közjavakat, megnyirbálják a dolgozók jogait, folyamatosan növelik a társadalom feletti ellenőrzést-mindezt azért, hogy elhárítsanak minden akadályt a korlátlan tőkefelhalmozás útjából. Európában is, amely a rendszer napos oldalán helyezkedik el, életünk egyre bizonytalanabbá válik, a társadalmi megosztottság folyamatosan nő. A szegényebb országok egy állandósult társadalmi krízis állapotában találják magukat, melyet egyre könyörtelenebb kizsákmányolás jellemez. A kormányok támogatják mindezt a növekedés érdekében, ezzel azonban csak a globális és nemzeti eliteknek kedveznek, míg nincstelenségbe és mély nyomorba taszítják a tömegeket, erősítik a megosztottságot és az idegengyűlöletet, szembeállítják egymással a különböző társadalmi csoportokat. Szeretnénk kiemelni, hogy mindezt nem az egyéni kapzsiság, vagy egy szűk elit korrupciójának az eredményének tartjuk, hanem a jelenleg fennálló társadalmi és gazdasági rendszer elkerülhetetlen velejárójának.

Ezért mi, egyszerű polgárai Földünknek, erőszakmentes akciónkkal nemet mondunk a megszorító politikákra, amelyeket a különböző országokban ránk akarnak kényszeríteni. Nemet mondunk a felháborító egyenlőtlenségekre, amelyek jelenlegi világunkat jellemzik. Nem akarjuk megoldani a problémákat, amelyeket nem mi okoztunk. Nem fogadunk el egy olyan társadalmi rendszert, amelyben szolidaritás, társadalmi igazságosság, demokrácia üres szavak csupán. Nem megmenteni, hanem meghaladni akarjuk a jelenleg fennálló rendszert, mert még ha a mostani krízisből sikerül is kilábalni, a következő, még rombolóbb válság sincs már messze. Tiltakozásunkkal csatlakozunk azokhoz a megmozdulásokhoz, amelyek világszerte folynak az önrendelkezésünk, a szabadságunk és az emberi méltóságunk visszaszerzéséért. Globális elnyomásra csakis globális összefogással lehet válaszolni. Ezért szembeszállunk a nacionalizmussal és szolidaritásunkat fejezzük ki minden olyan csoport felé, amelyek Spanyolországban, Görögországban, az arab országokban, vagy a nemzetközi Occupy mozgalom keretei közt és azon kívül is, bárhol a világon, megkezdték a küzdelmet az igazságtalanságok ellen. Hiszünk abban, hogy eljött az idő az emberiség számára ahhoz, hogy egymásrautaltságunkat felismerve, különbözőségeink helyett tudatosan közös emberi mivoltunkra fókuszálva olyan világot alkossunk, amelyben mindannyian szabadon és méltósággal élhetjük az életünket nélkülözés, elnyomás és erőszak nélkül.

Akciónkkal felhívjuk a figyelmet a brutális rendőri fellépés ellenére is hősiesen kitartó spanyol bányászok küzdelmére!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2012. július 17. 11:10
Kicsit május 1.-ésre sikeredett...
kjkj945
2012. július 17. 10:59
""Akciónkkal felhívjuk a figyelmet a brutális rendőri fellépés ellenére is hősiesen kitartó spanyol bányászok küzdelmére!"" Mi van a spanyol bányászokkal?????
Agricola
2012. július 17. 10:53
„ tiltakozunk a megszorításokra épülő válságkezelés ellen, „ De hát tiltakozunk a keserű orvosság ellen, vagy a fájdalmas, de gyógyító műtét ellen is. Mégis, akinek esze van, beveszi az orvosságot, vagy aláveti magát a gyógyító műtétnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!