Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Vér, verejték, valutaalap

2012. április 11. 07:22

Komolyan mondom, nem is értettem, hogy tripla bóvlis, magyarán hitelminősítők által befektetésre nem ajánlott országként, hónapokig mi értelme volt eljátszani a „puhuló elszántságot” a hitelfölvétellel szemben.

2012. április 11. 07:22
Szajlai Csaba
Magyar Hírlap

„Egyébként komolyan mondom, nem is értettem, hogy tripla bóvlis, magyarán hitelminősítők által befektetésre nem ajánlott országként, hónapokig mi értelme volt eljátszani a »puhuló elszántságot« a hitelfölvétellel szemben. Csak azért, mert valamelyest javult a piaci hangulat? Amiből végül is Magyarország nem tudott profitálni?! Pillantsanak rá a forint euróval vagy dollárral szembeni árfolyamának alakulására. (...)

Hanem: Pleschinger államtitkár száz százalékig biztos abban, hogy lesz EU–IMF-megállapodás – csak az időzítés kérdéses. Szerinte a labda odaát van, és mi sem természetesebb, hogy a mi részünkről sérelmezzük: az Európai Unió politikai ügyeket is kever a hiteltárgyalások feltételei közé.

Ezen panaszunk viszont senkit sem érdekel. Részint azért, mert Brüsszel arról állapodott meg korábban Washingtonnal, hogy az IMF-kölcsönt alapvetően az EU illetékesei bírálják el. S további kellemetlenség az is: már Kína is csak áttételesen finanszírozza az arra rászorulókat; az IMF–EU-vonalon keresztül.

Másrészt, miután nem a hitelnyújtók kérnek kölcsönt, hanem Magyarország, az államnak kell produkálnia a feltételeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. április 12. 00:19
Jé, normális ember a magyar hírlapnál.
soelmo
2012. április 11. 11:56
Szajlai! Ideje lenne átsétálni a Népszavához, vagy a Barikádhoz, a hozzád hasonló "tudósoknak" ott van nagy keletje. Esetleg vidd magaddal mentorodat, Bod Péter Ákos is, akit Horn Gyufa olyan könnyedén elzavart a Nemzeti Bankból!
Nemhivo
2012. április 11. 11:41
...Szajlai igazsága kicsit bővebben a "narancsvakságban" szenvedőknek... http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/11/Viritsd_a_lovet_Irina_IZKAJW
Hapci
2012. április 11. 10:47
Honnan tudod? Egyébként nem mindegy, hány neve van ennek a f*szkalapnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!