Ez az igazi nagy (görög) kérdés

2012. március 07. 11:23

Magyarország téma. Miközben a költségvetési megszorítások folyamatosak, láthatóan van még elszórható pénz, nem is kevés.

2012. március 07. 11:23
Zsiday Viktor
Mfor

„A fő aggodalom egyelőre amiatt van, hogy nem lesz meg a 90%-nyi résztvevő az önkéntes cserében, de hamarosan rájönnek majd - mint arról pár napja írtam (170 milliárdnyi görög kötvény bujkál valahol) - hogy nem a 90, meg 75% a kérdéses, hanem a 66%, azaz, hogy egyáltalán érvényes lehet-e az önkéntes csere, van-e jogalapja a CAC-nak. Ez az igazi kérdés. Ha az nincs meg, akkor se CAC, se önkéntes csere, semmi nem lesz, hanem hard default. Habár szerintem ez sem lenne tragédia, de ijedséget igencsak ki tudna váltani, és gyors, mély esésekhez vezethetne. (...)

Magyarország téma. Miközben a költségvetési megszorítások folyamatosak, láthatóan van még elszórható pénz , nem is kevés, akkora összegekkel dobálóznak, ami már nemzetgazdasági szinten is hatalmas változásokat idézhet(ne) elő:

»Az adatközlésből kiderül: az állami bank 34 milliárdos hitelkeret-szerződést kötött a Közgéppel. Emellett a ma már felszámolás alatt álló Hérosz Zrt. 3,8 milliárd forintos, a Duna Aszfalt Kft. 5 milliárd forintos hitelt kapott. (...) Az Orbán-kormány felállása óta a Közgép vezette konzorciumok több mint 200 milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzési tendereket, írta a Magyar Narancs korábban a közbeszerzési értesítőkben megjelent adatsorokat összesítve. Az összeg nemcsak összegszerűen, de arányaiban is jelentős, mivel tavaly összesen 680,5 milliárd forint összegben folytattak le érvényes közbeszerzési eljárást a központi költségvetés alá rendelt intézmények, helyi önkormányzatok, illetve közjogi szervek.«

Szuper. Biztos nem volt jobb helye ezeknek a pénzeknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktus
2012. március 07. 16:18
Sokat költöttek fegyverre a görögök A válságban egymilliárd euróért vettek hadianyagokat http://index.hu/kulfold/2012/03/07/sokat_koltottek_fegyverre_a_gorogok/ Szegény görögök :D
Soma
2012. március 07. 11:59
Most úgy tetszik tenni, mintha először bukkannának fel "közeli" cégek! Ha a gyanúja megalapozott, tessék feljelentéssel élni! A hangulatkeltésből elég!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!