Oligarchák és marslakók

2012. március 05. 11:02

A Marslakók azonban nem csak egy a többi nézhetetlen és a kereskedelmi tévék termékeitől gyengébb minőséggel megkülönböztethető műsorszám. A Marslakók az egész Orbán-rendszer parafrázisa.

2012. március 05. 11:02
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Bontsuk le a kétharmadot!

„A Marslakók azonban nem csak egy a többi nézhetetlen és a kereskedelmi tévék termékeitől gyengébb minősséggel megkülönböztethető műsorszám. A Marslakók az egész Orbán-rendszer parafrázisa. A történet ugyanis egy szerkesztőségben játszódik, aminek a munkatársait brutálisan megfenyegetik gonosz maffiózók. Olyanok, akiknek a személyén keresztül – ahogy az egyik szereplő el is mondja – összekapcsolódik az alvilág és a közélet. A gonosz vállalkozó mélyépítéssel foglalkozik. Könnyű a dolga, hiszen amit csinál, az a mélyben van, lehetetlen ellenőrizni. Kiterjedt politikai kapcsolatrendszere van. Azt csinál, amit akar.

Kedves Olvasó! Nem ismerős ez a világ valahonnan?

Nekem nagyon. Most már értem, hogy a Marslakók licenszében miért szerepelt, hogy a »a Marslakók nem engedi, hogy a néző pontosan meghatározhassa, hol a határ a dokumentum és a fikció között«. Magyarországon ugyanis tényleg zsarolják az újságírókat. Magyarország tényleg az ilyen maffiózók hálójába került. És ezt azok is így látják, akik a kormányon belül küzdöttek ellenük.

Már csak azt kellene helyretenni, hogy az újságírókat megfélemlítő MTVA, miért ad évi 2 milliárdot egy olyan szappanoperára, amelyben újságírókat félemlítenek meg? Azért, hogy azt a látszatot keltsék, hogy Magyarországon minden rendben, ezek a rémségek csak fikciók? Vagy visszatért a Kádár-korszak kettős beszéde, a készítők túljártak az agyatlan cenzorok eszén és »művészeti« üzenetbe csomagolták a politikait? Vagy mind a kettő igaz, a cenzorok csak játsszák a hülyét, de voltaképp nagyon is okosan a fikciós gőzkieresztéssel legitimálják a hatalmukat?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csenge
2012. március 14. 11:41
Ez a rettenetes külsejű Jáksó mindig a polgári oldal ellensége volt, egyébként sem egy zseni, miért adnak ennek pénzt?
narmer
2012. március 14. 11:41
Kb.fényévekkel értelmesebb mint az a harákolt turha amit te idedzsanázol.
narmer
2012. március 14. 11:41
Az alcím sem kutya! Nyilt felhívás a törvényesn megválasztott kormány megbuktatására.Tudtommal nem ez az ellenzék feladata. Majd a választáskor.
cutcopy
2012. március 14. 11:41
"A Marslakók az egész Orbán-rendszer parafrázisa" Tipikus SZDSZ szöveg..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!