Tényleg nem érti Lázár, hogy milliárdos károkat okoz?

2012. február 07. 08:57

Meg van arról győződve, hogy a bankok alapból gonoszak, szándékosan átvágták az ügyfeleket a CHF-hitellel, és hogy ami árfolyamveszteség az ügyfeleknél képződik, az a bankok nyereségeként jelenik meg.

2012. február 07. 08:57
Zsiday Viktor
Mfor

„Lázár szavaiból az derül ki, hogy a CHF-hitelt afféle alacsony kamatozás forinthitelnek fogja fel, nem érti a struktúrát és legfőképpen a bankoknak abban betöltött helyét. Így fordulhatott elő a végtörlesztéses eredeti javaslata is, miszerint minden devizaadósságot váltson forintra a bankrendszer (szerencsére valaki később elmagyarázta nekik, hogy ebbe nem csak a bankrendszer de Magyarország is belerokkanna, valószínűleg államcsődöt okozna).

A magyar bankrendszer a CHF-hitelezésben pusztán hitelközvetítő volt. Közvetítőként beállt a svájci bankrendszer és a magyar lakosság közé. Ennyi a sztori lényege. A svájci bankrendszer áttételeken keresztül hitelt nyújtott (CHF-ben) a magyar lakosságnak, úgy, hogy ebbe közvetítőként beszálltak a hazai bankok.

Mondjuk felvették a magyar bankok 3%-on CHF-ben (!!!) a hitelt egy svájci banktól és kihitelezték ezt a hitelt 6%-on (megint csak CHF-ben!!!) a magyar lakosságnak, többek között Hódmezővásárhely derék polgárainak (az ne tévesszen meg senkit, hogy a pénzt forintban »adták oda«, mert csak annyi történt, hogy a CHF-et »kiosztás előtt« leváltották forintra, de ettől függetlenül ők CHF-ben hiteleztek, és azzal is tartoznak a külföld felé). Ennél egyszerűbben ezt már nem lehet elmagyarázni, aki ebből nem tudja levonni a következtetéseket, az menjen vissza a középiskolába. A bankok nyeresége a kamatkülönbözet a 3% és 6% között, ennyit keresnek függetlenül attól, hogy hol a CHFHUF árfolyam, tehát nem »szakítanak jó nagyot«. Pont annyit szakítanak 180-nál mint 250-nél. Illetve azért nem, mert ha az ügyfél a magas árfolyam miatt nem tud fizetni, akkor azt hitelezési veszteségként ők nyelik be (ennyivel csökken a nyereségük, és ha kellően sokan nem fizetnek, akkor veszteségesekké válnak). Tehát a bankok az ALACSONY CHFHUF árfolyamban érdekeltek, mert adósaik akkor fizetik vissza nekik a hiteleket, a magas CHFHUF árfolyam közvetett módon árt nekik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2012. február 08. 01:21
Nem erről van szó, pubi! Hanem arról, hogy baromira sántít az, hogy ha létrejön egy szerződés két fél között, akkor azzal miért csak az egyik fél vállal kockázatot?
huttinger
2012. február 07. 22:48
"""Meg van arról győződve, hogy a bankok alapból gonoszak, szándékosan átvágták az ügyfeleket a CHF-hitellel, és hogy ami árfolyamveszteség az ügyfeleknél képződik, az a bankok nyereségeként jelenik meg.""" Lézerdzsoni nem hitelt vett fel.Lézerdzsoni kötvényt bocsájtott ki. A kötvény kibocsájtója az, aki feltételeket is megszabta. Aki ezekkel a feltételekkel megvette az a gonosz?????
Zokni
2012. február 07. 17:33
Lázár, mint generációja - bár voltak már elődjei is, pl. a pártján belül is... - oly sok tagja, nem foglalkozik azzal, hogy miért nem tudnak aranyat csinálni a vegyészek. Ő csak azt érzékeli, hogy olyan helyzetben van, melyben a végletekig MINDEN kicsikarható belőlük, és megcsinálják, eléhozzák a láda nemesfémet. Ott fog csillogni, és akkor majd rámutat, hogy íme... Az nem érdekli, hogy a tudósok, miután belátták, hogy a vagyonuk ehhez kevés, fogtak egy stukkert és betértek egy bankfiók közeli kricsmibe, egy pohár whiskyre...
Horváth László
2012. február 07. 17:05
Az okostojás kipaimádó elfelejtette mondani .hogy a bankok a deviza átváltáskor bezsebelték a vételi és eladási árkülönbözetet továbbá a különböző módon felszámított kezelési költséget hitelelbírálási díjat, előtörlesztéskor is díjat számoltak fel devizában stb. Aki beleolvasott a cion bölcsek jegyzőkönyveibe az előtt nagyon is világos a jóságos bankok viselkedése.Nem kell a szerecseny mosdatás!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!