A más botjának jó végén

2012. február 08. 15:39

Orbán Viktor a bot a jó végén szeret állni, a más botjának is a jó végén, és azzal verni a csalánt. Csak most véletlenül a sajátja akadt a kezébe.

2012. február 08. 15:39
Tóta W. Árpád
Hírszerző

„Tízezer forinttal kapnak kevesebb fizetést az egészségügyi dolgozók, aminek azzal kellene járnia, hogy az állam nem áll szóba a saját kórházaival. A történet tanulságát betéve tudja mindenki már: Matolcsy György egy idióta.

Minden az egykulcsos adóval kezdődött, illetve azzal a roppant magabiztos csatakiáltással, hogy ettől senki nem jár rosszabbul. Természetesen a Fideszen kívül az egész világ kiszámolta öt perc alatt, hogy ez nem igaz, de annál rosszabb a tényeknek. Amikor aztán a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legfőbb ellensége, a valóság bekopogott az ajtón, ki kellett találni valamit, nehogy a végén úgy tűnjön, hogy a kormány nem mondott igazat.

Az ellenszert a bérkompenzációban találták meg, vagyis abban, hogy aki esetleg mégis rosszabbul járna az egykulcsos rendszerben, annak emeljük meg a fizetését. Ennek apró akadálya, hogy az emberek zöme egyelőre nem az államtól kapja a pénzét, hanem különböző vállalkozásoktól, amelyeket egyébként elvileg a tenyerén hordoz az Erős Magyarország. No, kifundálták hirtelen, hogy ők elvárják az alacsony fizetésűek béremelését a versenyszférában is. Tök kézenfekvő, hogy bár ők voltak azok a balfaszok, akik nem bírtak rájönni, hogy lesznek hátrányosan érintett rétegek az adóreform után, mégis pont ők tudják a legjobban, mennyi emelésre van pénzük a cégeknek úgy általában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2012. február 10. 00:59
Kedves Wárpád! Én egy dupla presszót kérnék keserűn. Köszönöm!
ciseaux
2012. február 09. 09:33
Has egyszer, cak egyszer is, Tóta nem a maga keike-libero mentalitásával nézne körül, és aszerint írna, kirúgnák még a blogjáról is. Mindíg kell a hasznos idióta.
Viktus
2012. február 09. 09:01
A következő két év gazdaságpolitikája determinálva van. Nincs sem jó terv, sem pénz, sem végrehajtási képesség. Ugyanúgy lefelé tartunk a lejtőn, mint eddig, csak most közben rázzuk az öklünket is. http://velemenyvezer.blog.hu/2012/02/09/az_elmulthuszev_folytatodik
1120
2012. február 09. 00:07
Tótavé már nem csak Orbán nélkül, de Orbán fasza nélkül is elvesztené a tájékozódási pontot... Gyíkarc... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!