Vakrepülés

2011. december 02. 18:09

Szokjátok, fiatalok, az esetlegességet, hogy lehetetlen tervezni. Szokjátok, mert nem lesz másként soha.

2011. december 02. 18:09
Marlowe
Reposzt.hu

„Túl sok a ha, a bizonytalanság, a következetlenség. Persze egy részét a világválság számlájára írhatjuk, de ne fogjunk mindent a nemzetközi helyzet fokozódására, a felsőoktatás körüli őrületet nem a pénzpiacoknak, nem az IMF-nek köszönhetjük, a mi sarunk. Mármint a döntéshozóinké, akik addig alkudoztak vitatkoztak dolgoztak ezen is, míg kicsúsztak az időből, és most jön az, hogy a diákok tegyék meg tétjeiket, merre, hova szeretnének menni. Túl sok a ha, a bizonytalanság.

Bizonytalanország vakrepülői vagytok, esetleges minden - üzeni a rendszer. Ne csak az értettségin szoruljon össze gyomor, ne csak a nyelvvizsgán, hanem a választott szak árcédulája miatt is aggódjatok! Szokjátok, fiatalok, az esetlegességet, hogy lehetetlen tervezni. Szokjátok, mert nem lesz másként soha. Hisz anyáitok, apáitok ezt játszák már régóta, amikor összeállítják a kasszát, mire mennyi is kell, mennyi is jut. Vakon, kockáztatva, miközben minden napról napra változik. Ugyanez a gyomorgörcs jön elő, amikor beosztottként már bármilyen alkut elfogadnak, csak hogy még egy kicsit legyen munkájuk. Ugyanez a elkeseredés jön elő, amikor a frankárfolyamot figyelik, vagy a folymatosan változó adójogszabályokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. december 03. 10:52
"Szokjátok, fiatalok, az esetlegességet, hogy lehetetlen tervezni. Szokjátok, mert nem lesz másként soha." "Zúg a Humphrey Bogart, nekimegy a falnak Nagyot koppan, azután elhallgat." Kis lökött. Nem ez a "rendszer" okozza a bizonytalanságot. A zuhanó repülőben súlytalanul, vigyorogva repkedsz, aki meg a biztonsági övet akarná rajtad becsatolni, azt meg lehülyézed. Kurva nagy baj van! Csak nem ott, ahol te hiszed, Kispajtás!
Krupp Skya
2011. december 03. 08:39
Jó nevet választottál, Marlowe már- lowé sincsen!
Krupp Skya
2011. december 03. 07:40
Vakrepülés, és ez már így megy 1968 óta, mióta Nyers Rezsőék feltalálták az öngerjesztő adórendszert, aminek indulásból nem ajánlották a bevezetést az okosabbak de az értelmetlenség elnyomta az észérveket. 2009-re már minden adót összeszámolva a fizetést terhelő adó 85- 90%-os szintre nőtt így nem vált be a 6000 éves adóstratégia. Viszont az adósságállomány növelésre kitűnően alkalmas volt, 22.000 milliárdra sikerült növelni. Pilóta úr már rég óta szar van a palacsintában, vagy a palacsinta van a szarban, csak nem volt aki szóljon.
Krupp Skya
2011. december 03. 07:20
Azt hittem a Gyurcsány elvtársék indítanak gumilövedék áldozatoknak repülővezetői tanfolyamot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!