Igen, a nagy Dohnányit perbe fogjuk

2011. október 31. 10:43

Dohnányi minket büntet olyasmiért, amelyhez nyilvánvalóan semmi közünk sincs.

2011. október 31. 10:43
Ókovács Szilveszter
NOL

„Dohnányi eközben minket büntet olyasmiért, amelyhez nyilvánvalóan semmi közünk sincs. Neked viszont van: szeretnélek megkérdezni mint magyar adófizető állampolgárt: a Te pénzedből kártalanítsuk-e a jegyüket-bérletüket e lemondás okán visszaváltókat? És a műsorváltozás miatt pórul járt művészeket? A Ház énekkarát, amelyet csak rendkívüli munkavégzéssel tudtunk a megváltozott helyzetben kirendelni? A közpénzekkel való helyes bánásmódba ez Neked belefér? Nekem nem - és én lennék a lakáj? Én szolgálom-e elvtelenül valakinek az érdekeit? Döntse el az Olvasó.

És mihez visz mindez? Fel merjünk-e kérni bárkit bármire, vagy attól rettegjünk, hogy bármire hivatkozva úgyis kénye-kedve szerint felmossa velünk az Operaház parkettjét? És rettegjen-e Berlin három operaháza, hogy újnáci jelenségek miatt lemondják ottani kitűzéseiket karmesterek? És rettegjen-e a Bolsój vagy a Kirov, mert orosz kommunista sejtek miatt mégsem utaznak oda híres művészek? Ugye, mily kevéssé valószínű ez? Az ugaron viszont megtehető - és még taps is jár hozzá, sőt a megértés kikövetelése.

Még hogy pert fontolgat az Operaház! - írod. Ne nézz le minket Te se, Zsolt. Igen, a nagy Dohnányit - akinek még nagyobb nagyapját anno rút igazságtalanságban bélyegezték fasisztának! - perbe fogjuk, mert minden döntésünkkel felelősség is jár. Ő sem lehet kivétel, aláírt szerződése volt velünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2011. november 01. 01:17
Akkor talán próbálja meg így: Claudio Abbado :) Kit-mit kérdésre Abbadot. Tényleg ennyire hülye, vagy csak megjátssza magát?
röviden
2011. október 31. 23:44
Ha a 22:11-ből sem értette az analógiát, polgártárs, akkor nincs kérdésem. Válaszolt.
dönci4
2011. október 31. 21:19
A NAGY ókovács perelni fog...
Obulus
2011. október 31. 20:56
Nyílvánvaló, hogy az Operának nincs köze hozzá, de egy eleve vesztes perbe kár belemenni. Dohnányinak teljesen igaza van, hogy nem lép fel olyan ország színpadán, ahol a politikai vezetés a náci nyilasokat támogatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!