Gyurcsány, a Messiás bedönti az MSZP-t?

2011. szeptember 22. 13:55

Ne legyen kétségünk, a kormányoldal a szocialista és ellenzéki belharcokra terelné a választók figyelmét a kormánykoalíció bénázásairól.

2011. szeptember 22. 13:55
Sebők János
Hírszerző

„Sokak véleménye szerint azonban Gyurcsány ezúttal elszámolta magát, s komoly politikai vakságról tett tanúbizonyságot, hiszen mentelmi jogának felfüggesztése után nem túl szerencsés időpontban kezdett kétfrontos harcot a miniszterelnök, illetve az MSZP vezetése és frakciója ellen. Fellépése, javaslata, pártütése ráadásul kontraproduktív is, mert egyrészt a miniszterelnök és a kormányzó erők malmára hajtja a vizet, másrészt jelentős mértékben gyengíti a pártját és az ellenzéki erőket.

Gyurcsánynak, ha már ennyire nem tud azonosulni a pártja jelenlegi politikájával és a frakció tagjainak hozzáállásával, akkor támogatóival együtt szép csendben vissza kellett volna adnia a mandátumát, s egy új ellenzéki párt alapításának szándékával mentőcsónakba kellett volna szállnia az általa süllyedőnek mondott hajóról. Ő azonban ehelyett arcoskodni kezdett, amivel felkínálta az őszi szezon egyik leghálásabb témáját a jobboldali médiának. S ne legyen kétségünk, kormányoldalról bőszen rágni fogják ezt az újabb gumicsontot, Gyurcsány személyére, illetve a szocialista és ellenzéki belharcokra terelve a választók figyelmét a kormánykoalíció bénázásairól.

A következmények pedig borítékolhatók: a nyilvánosság előtt zajló hatalmi harcok még azokat a választókat is elbizonytalanítják majd, akiknek az érdeklődése az Orbán-kormány és a FIDESZ-apparátus tevékenységét látva, esetleg –  alternatívaként – az ellenzék felé fordult volna. Ennek a jelentős számú választói csoportnak a tagjai már most azt látják, hogy az amúgy is meggyengült MSZP-n belül ismét háborús helyzet van, szakadás készül, eközben az LMP-MSZP »barátságot« is jegelik, a Jobbik viszont tör előre a FIDESZ oldalvízén, s a kialakuló helyzetben nem kell sokat tennie azért, hogy megszerezze a szociális feszültségekből, az elégedetlenségből fakadó szimpátiákat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2011. szeptember 22. 21:17
"Gyurcsány ezúttal eszámolta magát, s komoly politikai vakságról tett tanúbizonyságot" e zúttal
Vizigót
2011. szeptember 22. 20:59
"Gyurcsány, a Messiás bedönti az MSZP-t?" Sanszos a dolog.
Obulus
2011. szeptember 22. 19:12
Gyurcsánynak igaza van. Most is következetesen kiáll vesszőparipája mellett, hogy a megélhetési szocikat el kell hajtani a pi..ba. Csak az olyan emberekre van szükség, akik a mutyi helyet az ország érdekében politizálnak.Erről szólt az őszödi beszéd is.
Bertorelli
2011. szeptember 22. 18:16
Sebők bameg, te annyira gyenge vagy, hogy vagy ingyen publikálsz a hvg-nek, vagy valami csókosod intézi neked a helyet. Nincs más lehetőség. Már egy ideje olvaslak, de egyszerűen nem tudlak hová tenni. Ennyire alacsony nívót még a jó öreg Népszava team-je se tud produkálni. Pedig azok aztán nem egyszerű figurák. Komolyan mondom, bármilyen témát is kaparj elő, egyszerűen botrányos a szinted....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!