A Nagy Október 23-i Öszeesküvés-elmélet

2011. szeptember 30. 15:30

Balsainak egy összeesküvés-elméletet kellett az összeesküvés-elméletek eszközkészletével igazolnia, megtette.

2011. szeptember 30. 15:30
Tokfalvi Elek
Hírszerző

Nehogy valaki félreértse, nem az atrocitásokat tagadom, hanem az atrocitások »rendes embernek kötelező« magyarázatát. Ebből a Gyurcsányra levezetett összeesküvés-elméletből hatalmas ténytömbök kimaradnak. Van a Balsai-jelentés elején egy érdekes mondat: »Az őszödi beszéd részletét 2006 . szeptember 17-én ismeretlen személyek, ismeretlen érdektől vezérelve eljuttatták több magyar sajtótermék szerkesztőségének« stb. (Helyesbítés jogínyenceknek: a közszolgálati Magyar Rádió nem sajtótermék, hanem médiaszolgáltató. Az alkotmánybíró úr talán majd egyszer ezt is megtanulja.) A miniszterelnöki biztos dolga a tényfeltárás, ehhez képest öt évvel az esemény után a legkevésbé sem érdekli, hogy az 1990 utáni magyar történelem legfontosabb, sorsdöntő eseménysorozatát – azt, amit neki kell vizsgálnia – ki indította el és milyen céllal. Ismeretlen.

Balsai még a »Gyurcsány provokációja« történetet sem veszi elő. Ismeretlen, kétszeresen is. Az érdeklődés ilyen hiányának persze az is oka lehet, hogy a vizsgálódót nem érdekli a valóság. Erre a sajátos kognitív beállítódásra már láttunk sok példát a Nemzeti Ügyek Kormányától. De némi életismerettel azt is mondhatjuk, hogy ha valaki ilyen feltűnően demonstrálja, hogy nem fontos számára, ki tette és miért a nagy horderejű dolgot, akkor pontosan tudja.

A létező jobboldal politikai vezetésének a konteó nem egyszerűen a valósághoz fűződő viszony, hanem az éltető oxigén. Ezen alapul a gazdaságpolitikája, a geopolitikája, a történelmi tudása. Balsainak egy összeesküvés-elméletet kellett az összeesküvés-elméletek eszközkészletével igazolnia, megtette. Egyelőre nincs vele gond, le kell passzolni az ügyészségnek, az majd csinál vele valamit, valamikor. A konteók és a valóság közötti feszültség tovább halmozódik. Hogy mikor sül ki, azt csak a jó ég tudja, de egyszer ki kell sülnie.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 257 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strongbow
2011. október 03. 16:19
Én ott voltam egész délután, a lovasroham elől menekültem be a Katapult nevű bisztróba a Dohány utcában. Egy ponton ránk nyitottam egy rendőr az ajtót a sorfalból, befújt egy adag könnygázt és utána szépen visszacsukta az ajtót. Nem lehet elmondani azt a krákogást és köhögést amit a beszorult több tucat ember művelt. Iszonyat volt. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy az eset bármiben különbözne attól ami Athéntól Londonig, Párizstól Berlinig mindennapos. Mindenhol vannak zavargások, sokszor a 2006-os budapestinél erőszakosabbak is. London vagy épp Párizs kitűnő példa arra is, hogyan akarja a politika meglovagolni a hasonló eseményeket. Ez sem egyedi. Aki akarja, úgyis a komcsi diktatúrát látja benne, aki meg azt, az meg a csőcselék randalírozását. Talán jobb lenne ha megpróbálnánk objektíven értékelni a dolgokat, ebből a szempontból igenis elég jó ez a cikk. Aki nem tesz fel kérdéseket, az nem keresi a válaszokat. Ezen a fröcsögés nem segít.
soelmo
2011. október 01. 17:01
Elég jól lekötött benneteket ez a nyomorult 2ellkedő kommer ügynök.
2llkedő
2011. október 01. 14:21
"A teny az, hogy a boszmebeszedet kiszivarogtattatok, felbereltetek egy csomo csovest, naplopot, " Hol vannak a tények?
Krupp Skya
2011. október 01. 14:17
„2006. márc. 11. – Meghalt Szlobodan Milosevics - A hágai Nemzetközi Törvényszék börtönében őrzött 64 esztendős politikust holtan találták cellájában.” Ő is halálra röhögte magát a koholt vádakon?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!