Hozzánk vezet a selyemút

2011. június 27. 08:42

A kínai kormányfő mostani látogatása épp a jó magyar–kínai kapcsolatoknak és hazánk kedvező megítélésének köszönhető.

2011. június 27. 08:42
Szabó Anna
MNO

„Aki járt már náluk, tudhatja, hogy a mentalitásukból fakadóan a barátaikkal sokkal könnyebben kötnek üzletet. A kínai kormányfő mostani látogatása – akármilyen divatjamúltnak látszik is – épp a jó magyar–kínai kapcsolatoknak és hazánk kedvező megítélésének köszönhető, amelyek már eddig is több milliárd dollárnyi befektetést hoztak hazánknak. Most a világ első exportőre, tíz év múlva a vezető gazdasági hatalma, az 1,3 milliárd lakosú Kína nyújtott kezet nekünk, a tízmilliós Magyarországnak, mégis törekednünk kell arra, hogy a fair play szabályai érvényesüljenek ebben a kapcsolatban. Vagyis a magyar érdek maradjon a legfontosabb.

A rendszerváltozás utáni külföldi befektetői példákból tanulnunk kell: nem kerülhet sor még egy Hankook-szintű megalázkodásra, nincs szükség nyilvánvalóan egyoldalú, kizárólag a külföldi fél érdekeit szem előtt tartó állami támogatásokra. Itt a lehetőség, hogy a kínai befektetéseknél a hazai szempontokat is érvényre juttassuk: minél magasabbra kell feltornáznunk a magyar kis- és középvállalkozói kör beszállítói arányát, és olyan maximalizált kedvezményeket kell adnunk, amelyek nemcsak a beruházás összértékét, hanem az új munkahelyek számát is nagyobb súllyal veszik figyelembe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2011. június 27. 10:03
Nem az a baj, hogy az antikommunizmusából élő párt vezetői vazelinnel a kézben rohannak a kommunista vezér elé puccsítani. Mert a pénz nagy úr és komoly ember eddig is tudta, hogy gerinctelenek. Az sem baj, hogy az a párt, ami nem fogadja el az előző alkotmány jogfolytonosságát, mert az még 60 éves dátummal van ellátva, most a 60 éves jogfolytonosságról és barátságról áradozik a kommunizmus legnagyobb földi helytartója előtt. Mert a pénz nagy úr és komoly ember eddig is tudta, hogy gerinctelenek. Az igazi szégyen az, hogy sokan azok közül, akik épp az antikommunizmusuk miatt álltak melléjük és az elmúlt rendszer tagadásából szereztek ehhez erőt, most gátlások nélkül támogatják még ebben is őket.
wartog
2011. június 27. 09:44
Az meg nem kérdés, hogy mekkorák vagyunk.Kevesebben mint egy jó közepes Kínai városban.Akkor mit merünk, meg mit nem?Ez nem kérdés.Kicsik vagyunk és kész.
prosz-tata
2011. június 27. 09:27
Hadd jöjjenek a kínaiak. És üzleteljünk az oroszokkal, amerikával, németekkel. Kis nép vagyunk, komolyan - MUSZÁJ seggeket nyalnunk. Viktor első normális lépése. Tetszik. Ja... a környező országokkal sem kéne annyit hőbölögni. Már a kinttlakó magyarok érdekében sem jó ez.
Kettes
2011. június 27. 09:26
Annácska maga csak gyakorolja szépen, hogy húzza szét a szemén a bőrt. Hihetetlen, hogy ezek a sajtópribékek milyen eszméletlenül gyorsan képesek átalakulni. Még meg sem száradt a kommunistavér a száján, de már dörgölőzik Kínához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!