A rosszban a jó

2011. március 02. 14:45

Nem csalódni vagy kivonulni kell, hanem mérlegelni, megfontolni, és ezek által alakítani a pártok politikáját.

2011. március 02. 14:45
A választók többsége – ahogy ezt a kutatások is mutatják – egyre bizalmatlanabbul és kiábrándultabban figyeli ezt az egészet, s talán már akkor sem hinné el, hogy őszinte szavakat hall, ha véletlenül egy politikus ezzel kísérletezne. Hiába gondolja a mindenkori ellenzék, hogy ez a víz az ő malmához megy; egy ilyen lefelé húzó spirálból hosszabb távon senki sem jöhet ki jól.

Hacsak... Hacsak nem kezdünk el tanulni abból, ami történt. Választók és politikusok egyaránt. Előbbiek megtanulhatnák, hogy mennyire kell komolyan venni a világvége retorikát, mennyire kell elhinni gondolkodás nélkül kedvenc pártjuknak mindazt, amit az aktuális politikai érdekeik alapján éppen mondanak. Nem csalódni vagy kivonulni kell,  hanem mérlegelni, megfontolni, és ezek által alakítani a pártok politikáját. Utóbbiak ugyanis így akár egyszer fel is ismerhetnék, hogy a szerencse a politikában is forgandó, az adott pillanatban hatásosnak látszó szavak pedig oda is elkísérik majd őket, ahová talán már nem annyira szeretnék.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. március 02. 22:46
„A választók többsége – ahogy ezt a kutatások is mutatják – egyre bizalmatlanabbul és kiábrándultabban figyeli ezt az egészet, s talán már akkor sem hinné el, hogy őszinte szavakat hall, ha véletlenül egy politikus ezzel kísérletezne." Remélem erre nem csak most jött rá Török Gábor, mert amióta létezik politika azóta az így működik! Hány éve mondta is Hofi, hogy Honnan lehet tudni, hogy egy politikus hazudik? Mozog a szája.
Nemhivo
2011. március 02. 17:50
...pedig egyetlen értelme a fidesz 2/3-dos győzelmének, az, hogy önvizsgálatot tart a "szociális népszavazással" megvezetett "forradalmi többség"... ...és szépen , csöndben beáll a sor végére...szlovákia, bulgária, románia mögé...és u.azt teszi, mint a többiek... A gáz az, hogy az élen voltunk.. ...ebben 50% a pártok sara....és legalább50% a hülye népé..
morfondír
2011. március 02. 16:34
"Hacsak... Hacsak" és Sajó....Sajó. Én elfogadom a szempontjaidat, Gábor. Okoskodnod kell. Néha okos is amit írsz, máskor meg mondvacsinált és nyakatekert. Mint most. Senki nem húz minket ki a szarból, amibe a komcsik nyomtak bele. Sajnos ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!