Profit és demokrácia

2010. december 02. 11:35

Az új magyar kormány bűne, hogy nem a nyomorult társadalommal akarja befoltoztatni az orbitális lopások nyomán lyukas költségvetést.

2010. december 02. 11:35
„Az új magyar kormány bűne, hogy nem a nyomorult társadalommal akarja befoltoztatni az orbitális lopások nyomán lyukas költségvetést, hanem azokkal, akik forint százmilliárdokat nyertek az elmúlt húsz évben. Ami, mint tudjuk, lehet, hogy etikátlan, de jogszerű volt. Ha a demokrácia az, ami itt az elmúlt nyolc évben jellemezte az ország közéletét, akkor a demokrácia a történelem szemétdombjára való! Ha a demokráciát az a neoliberalizmus jelenti, ahol a társadalom abszolút többségét kitevő kisemberek fizessenek mindent, a zömmel tőkésekké átvedlett elvtársak és klientúrájuk pedig élvezhetik tovább ebül szerzett gazdagságukat és előjogaikat, akkor pusztuljon a demokrácia. Azzal együtt is, hogy a nyugati befektetők e zavartalan élvezet megtörését felháborítónak találják.

Bevallom, hogy én személyesen bölcsebbnek gondoltam a nyugati tőke képviselőit. Főleg azért, mivel ők – más oldalról nagy pénzekkel támogatják az úgynevezett emberjogi gondolkodást! Miközben erről mindig gyorsan kiderül, hogy nem más, mint maszlag. Miért gondolják ezek az urak, hogy csak azért, mert e maszlagot száz tévécsatornán is hirdetik, győzhetnek a napi megélhetési valósággal szemben. Nem lehet egyszerre demokratának s a profitvadászat éllovasának lenni. Nyíltan vállalni kell akkor a profitmaximalizálás, azaz a kizsákmányolás stratégiáját, s azt, hogy szerintük a demokráciának csak addig van értelme, amíg ez bizonyos emberek vagyonos életvitelét, hatalmi pozícióit nem zavarja. A »tudományos közgazdaságtan« képviselői pedig rendezzenek be maguknak egy elveik szerinti országot.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TH1
2010. december 02. 22:57
Hehe, ez a cikk olyan, mintha a Szabad Népben jelent volna meg...:-D
három elemi
2010. december 02. 20:14
Ha pénzt akarsz félretenni öregkorodra, akkor tegyél félre egy önkéntes pénztárba. Az a tied, vagy pedig fektess államkötvénybe. Szerintem a manyup-nál befizetett pénz csak egy virtuális pénz.Ki nem veheted tőlük. Ha meg megbukik a manyup, akkor nem volt szerencséd. Ha meg ugy adódna, hogy pont akkor dől be, amikor nyugdijas leszel, akkor az a méreg nem a cián. Ennyi.
Laibach
2010. december 02. 18:36
Rég lekopasztottak már minket, ez csak az utójáték volt: http://www.lakatospal.hu/index.php?page=articles&id=8852&lakatos-pal-megvalaszolatlan-eltuntetett-feljelentesek-a-kifosztasunk-tanui-meg-koztunk-elnek-
Öreg
2010. december 02. 16:55
Mennyi megvezetett liberális ir ide, és fediti a tényeket. Ha mindenkitől visszavenni kellene- a nyugerisztán provokativ nevü beiró gondolatait folytatva- akkor gyorsan be kell zárni a kórházakat, mert sokba kerülnek. Be kell zárni a szinházakat, mert képtelenek magukat eltartani /és sok nyugdijas jár oda/ Meg kell szüntetni a közhasznu közlekedést, mert a világon mindenütt ráfizetéses. Mellesleg: nyugdijat sem szabad adni annak aki nem nevel fel legalább 2 gyereket, aki az ő nyugdiját megtermeli. Mert a nyugdijpénztárakba kerülő-meg mindenüvé máshová- pénz semmit nem fog érni, ha nem lesz munkás és mérnök, aki a társadalmat folyamatosan müködteti./Meg tanár, buszsofőr és ápolónő/ Nálatok okosabb elmék ezt már kifejtették: Smith, Riccardo, Webber, Keynes...stv. Tőkéczki tanár urat pedig ez a sok baromság ne zavarja, merta földbevetett mag között is ott van a gyom magja és kikel az is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!