Matolcsy és a New Deal

2010. november 24. 19:44

A Matolcsy–Orbán-duó által kiagyalt „gazdaságpolitika” még köszönő viszonyban sincs a New Deal céljaival.

2010. november 24. 19:44

„A Matolcsy–Orbán-duó által kiagyalt »gazdaságpolitika« még köszönő viszonyban sincs a New Deal céljaival, hiszen a program alapját az úgy nevezett 3R alkotta: relief, recovery, reform (közsegély, gazdasági fellendülés és reform). De az igaz: a munkahelyteremtés volt az egyik legfontosabb cél. Lássuk, mi valósult meg mindebből.(...)

 

Az amerikai receptet részleteiben sem követi a magyar kormány. Pontosan az ellenkezőjét csinálja mindannak, amit Roosevelt csinált. Másrészt, sikersztorinak nevezni a New Dealt, több mint túlzás. Talán jobb lenne az ilyen példákkal csínján bánni. Lehet, hogy a Fidesz-KDNP képviselői Matolcsy minden szavát szentírásnak tekintik –Orbán Viktor óriási figyelemmel és áhítattal hallgatta a gazdaságpolitikai előadást –, de sokan vannak Magyarországon és másutt, akiknek azért feltűnik, hogy az összehasonlítással valami baj van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2010. november 25. 09:36
Nyanya! Nugdíjba már végre!!!!!!
Ricochet
2010. november 25. 09:02
http://farm1.static.flickr.com/185/447456492_6ce17a0487.jpg
három elemi
2010. november 25. 08:38
Nyugodtan utazzon el Borsod vagy Szabolcs megyébe egy olyan faluba ahol vegyesen élnek az etnikumok és a magyarok. Lakjon ott egy hónapig, majd akkor talán eszébe jut, hogy az igazi Magyarország nem a hetedik kerületben kezdődik, hanem ott a keleti végeken. Meg fogja tapasztalni, hogy mi a különbség a maga biztos egzisztenciája és az ottani többség jövedelme között. Milyen lehetősége van az ott élő embereknek, meg magának, aki már évtizedek óta biztos jövedelemmel rendelkezik, meg persze publikálási lehetőséggel is. Ezt azért irtam, mert általában Ön vagy Önök mindig más országgal példálóznak. Nézzenek már szét az országban is , amit ugy hivnak Magyarország.
atila68
2010. november 25. 08:11
Köszönjük Éva! (Sosem fogom megtudni mit szeretett volna ebben a publicisztikában megosztani az olvasóival.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!