Tartozások fogságában

2010. szeptember 06. 15:43

Gazdasági függetlenségünk azzal növelhető, ha minél hamarabb jelentősen csökkentjük eladósodottságunk arányát. Interjú.

2010. szeptember 06. 15:43
- Mennyire befolyásolja a befektetők hozzáállását hazánkhoz az a tény, hogy az IMF-es hitelmegállapodás témáját szinte hisztérikusan kezelik a nemzetközi sajtóban?

- Nem a médiában megjelent kommentárok számítanak, hanem az, hogy a magyar kormány legyen elkötelezett a költségvetési hiány és az államdósság csökkentése mellett. Az elkötelezettség elvi kinyilatkoztatása azonban nem elegendő, ennek a szándéknak a büdzsé számaiban is kell tükröződniük. (...)

- Kovács Árpád volt számvevőszéki elnök azt nyilatkozta, hogy a kormányt olyan irányba próbálják mozgatni bizonyos érdekkörök, amelyek számukra hoznak előnyt. Hogyan tudná Magyarország saját gazdasági érdekeit érvényesíteni? Hogyan lehet sikeres a gazdasági szabadságharc?

- Gazdasági függetlenségünk és gazdaságpolitikai szabadságunk azzal növelhető, ha minél hamarabb jelentősen csökkentjük eladósodottságunk arányát a GDP-hez képest. Magyarország szabadságát eddig az a politika határolta be, amelyik az ország hiteleit növelte. Ebben az IMF-fel közös nevezőre lehet jutni. Téves a gazdasági szabadságharc fő célját abban meghatározni, hogy növeljük mozgásterünket a nagyobb arányú eladósodás érdekében: a nagyobb hiány ugyanis ezt jelenti.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogla
2010. szeptember 06. 20:01
Elkeserítő, hogy a „szakértők” sem látják az igazi problémát, pedig nincs eldugva, ott van az MNB honlapján, a fizetési mérlegben. Gyorsan megnéztem, az EU-hoz csatlakozásunk óta a tőkesoron 44 milliárd – 44 000 000 000€ – EURÓ ment ki az országból. Hogyan röpül be ennyi pénz az országba? Ennek nincs gazdasági megoldása, most már itt az ideje lenne ezt belátni!
miloka
2010. szeptember 06. 16:21
"Gazdasági függetlenségünk azzal növelhető, ha minél hamarabb jelentősen csökkentjük eladósodottságunk arányát. " Ebben a mondatban minden benne van!!!! Az elmúlt 8 év kormányának a törekvése, valamint az, hogy miért akar a mostani kormány ebből az adósságcsapdából valahogy kikecmeregni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!