Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Ideje van az észre térésnek!

2010. augusztus 24. 12:17

Ahogyan egy csapásra nem cserélhető le Magyarország, ugyanúgy a szomszéd országok egyike sem. Pedig látszólag ugyanaz történt ezekben az országokban is, mint Magyarországon.

2010. augusztus 24. 12:17

„Ahogyan egy csapásra nem cserélhető le Magyarország, ugyanúgy a szomszédságában lévő országok egyike sem. Pedig látszólag ugyanaz történt ezekben az országokban is, mint Magyarországon. Elég, ha azt tudatosítjuk, három magyarok által is lakott országban olyan politikai kurzusváltás történt, amelyeknek hivatalos képviselői sokkal kevésbé kívánják, sőt egyáltalán nem kívánják sem belső, sem külső magyar ellenségképre építeni hatalmukat. Ha nem így lenne, aligha kormányoznának kisebbségi magyar politikusok (is) Szerbiában, Romániában és Szlovákiában.

Pedig a hatalommegtartás céljából ebben a három országban is épp úgy keresték egy időben a belső és külső ellenségképet, amint azt Magyarországon tették kollégáik a hatalmi pozíciók megszerzéséért. Szóval, mintha valamilyen kegyelmi állapotban lenne Mittel-Európa. Mintha eljött volna ama bizonyos soha vissza nem térő alkalom, avagy mintha legalább is a küszöbén lennénk egy olyan helyzetnek, hogy bizonyos időre békén hagyják egymást a térség népei.

Ehhez azonban naponta fel kellene ismerniük és tudatosítaniuk - egyénileg meg testületileg is -, hogy épp minek van ideje: a sírásnak, szenvedésnek, a tagadásnak, avagy az elfogadásnak, a nevetésnek…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hogyne
2010. augusztus 24. 16:43
Miért van az, hogy nekünk mindig máshoz kell alkalmazkodnunk? Legalábbis ilyen nagyokosok szerint.
bmucsai
2010. augusztus 24. 15:33
Barak! Nem az országot kell lecserélni, TE változtass lakóhelyet. Költözz melegebb éghajlatra!
advocaat
2010. augusztus 24. 13:20
"ahogy NEM CSERÉLHETŐ LE Magyarország"... Mi ez? Vagy nem tud magyarul helyesen ez a zsidó, vagy bekattant. Mire lehetne cserélni egy országot? Lecserélni? Ez nem foci, hogy lehozom a Magyart oszt beküldöm Izraelt...
advocaat
2010. augusztus 24. 13:17
Barakk rebét szoktam kommentelni, /Új Szón és/ Paraméteren is regiztem. Ő meg nem győz törleni engem. Amúgy BARAK a világnézetek harcában MÉG A SZADESZ 1990-es ZSIDEO-LIBSI eszmeiségénél tart, de az útja is ugyanoda vezet... Barak egy extrém neolibsi, amely irányzat itt SÚLYOSAN MEGBUKOTT, de Barak nem érzi, egyre nyomja a Soros-fajta hülyeségeket-....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!