Integrátor

2010. július 26. 12:21

Gusztustalan, elfogadhatatlan, ha az elszámoltatás leszámolássá válik. Ki fogok állni azok mellett, akiket politikai üldöztetés ér. Interjú.

2010. július 26. 12:21
- A Fidesz most rabszíjon szeretné látni a volt vezetőket: Gyurcsányt, Bajnait. 

– A Fidesz-frakció előtt is azt mondtam, az elszámoltatás helyes dolog. De gusztustalan, elfogadhatatlan, ha ez a szándék leszámolássá válik. Ki fogok állni azok mellett, akiket politikai üldöztetés ér. (...)

- Az elemzők megelőlegezik önnek a bizalmat: azt állítják, ön elnökhelyettesként összefoghatja a platformokat, pacifikálhatja a pártot.

– Nem vagyok a konfrontáció híve. Szétesik a párt, ha a liberális és a szocialista csoportok elválnak egymástól. Nagy tragédiának tartanám, ha Szili Katalin mozgalma eltávolodna a párttól, vagy szembemenne vele. De ugyanez érvényes Gyurcsány Ferencre is. Ha a volt kormányfő körül csoportosulók nem a párton belül képzelnék el a jövőt, az nagy csapás lenne az MSZP-re. De azt nekik is figyelembe kell venniük, hogy a politikatörténet szerint azok, akik eltávolodnak egy párttól, utána a pusztában kénytelenek bolyongani, igen kevés eséllyel pályázhatnak arra, hogy valaha is eljutnak az ígéret földjére. Kicsit zavarosak ma a pártbéli viszonyok. Szalai Sándort, a híres szociológust 1945-ben megkérdezték, hogy a szocdemeket vagy a kommunistákat részesíti-e előnyben. Ő azt válaszolta: »A szocdem párt egy kuplerájhoz, a kommunista párt pedig kaszárnyához hasonlít. Miután egész életemben jobban szerettem kuplerájba járni, inkább a szociáldemokratákat választom.« Ma jobboldali ellenfeleinknek is mintha a kaszárnya tetszene jobban. Az MSZP szeretne megszabadulni rendetlen, fegyelmezetlen »kupis« jellegétől, de nem úgy, hogy közelebb kerüljön a kaszárnyához. (...)

- Hallgatva önt, úgy tűnik, hogy a sok kacskaringó után vissza akarja rángatni a pártot a baloldalra.

– Az MSZP-nek ismét magáévá kell tennie a társadalmi igazságosság, az emberi méltóság, a mások iránti felelősség ideáit. Micsoda dolog az, hogy emberek milliói kiesnek a munka világából, remény nélkül? Még szörnyűbb, hogy a gyermekeik sem képesek már visszakapaszkodni. Ha az emberek nem végeznek hasznos munkát, elveszítik az önbecsülésüket. Ennek felismeréséhez nem feltétlenül kell szocialistának lenni. »Csak« humanistának. Vagy egyszerűen tisztességes embernek.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyoooc
2010. július 26. 23:12
Ha már nem lehetett nem-pártkatona köztársasági elnök, inkább lett pártktona...
soelmo
2010. július 26. 18:04
Komolyan? Védelme veszed az 56-os áldozatok hozzátartozóit....és a 2006-os rendőrterror áldozatait? Netán előkaparod Draskovicsot és Szilvásit és bíróság elé viszed?
Shrek-bc
2010. július 26. 16:01
A politikai üldözés ellen harcolni is kell! De a köztörvényes bűnügyekben nem kéne megvédeni senkit politikailag.
red label
2010. július 26. 14:11
Balog András jól távol, Burmában, volt nagykövet, elvtársi kiküldetésben, még a cunamitól is megmenekült, de az mszp cunami már berántotta a mélybe. Szerintem továbbra is inkább nagykövet lenne,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!