Bankárkormányt ide!

2010. július 21. 07:26

Alapműveletek: összeadás és kivonás, de valahogy senkinek sem akaródzik elvégezni. Ha többet költünk, mint amennyit keresünk, mit kapunk a végén?

2010. július 21. 07:26

„Az emberek álmukból fölkeltve (fél ötkor, indul a busz) nem tudnak az égadta világon semmit.

Sokan talán el is hiszik, hogy nem velük fizettetik meg azt, amit ők fizetnek meg.

Sok dolga van még Hoffmann Rózsának matekvonalon. Alapműveletek: összeadás és kivonás, de valahogy senkinek sem akaródzik elvégezni. Ha többet költünk, mint amennyit keresünk, mit kapunk a végén?

Próbáljuk a szöveges feladatot bonyolítani, és mindenféle közgazdasági, társadalmi egyszeregyeket szőni bele: ha az emberek az IMF pénzéből kapnak nyugdíjat, táppénzt; az egészségügyi dolgozók, tanárok, minisztériumi osztályvezetők fizetést, akkor kinek kell ezt visszafizetni? Na, kinek?

A helyes válasz: a bankoknak. Nyilván.

Hiszen, ezt a magyar politikus meg is mondja, bátran, büszkén, miután kijelentette, hogy az IMF meg akarja sarcolni a magyar embereket: a bankokban van pénz. A magyar politikus így tudja, és talán az emberek is. A bankokban van. Valami ószövetségi szertartás nyomán keletkezik az alagsor egyik sötét trezorjában.

Sok dolga van még Hoffmann Rózsának közgazdaságtan-vonalon, amire a lakosság számottevő százalékának világos lesz, hogy a bankban az emberek pénze van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Widor
2010. július 21. 18:19
Ez lesz az eredménye ha egy újságíró szakértőnek adja ki magát. Kész káosz. Okoskodnak, s azt hiszik, hogy az államháztartás az csupán a bevételek és kiadások különbsége, amibe kicsit belezavar az IMF hitel.
Dr. No
2010. július 21. 17:10
Hol vannak a zemberek által befizetett adók és járulékok? Hát benne a költségvetésben, annak 96,2 %-át jelentik. A 3,8 %-os hiány ugyanis azt jelenti matematikailag, hogy a Magyar Köztársaság saját bevételei 3,8 %-kal alatta maradnak a kiadásainak. Tehát a zemberek adója, járulékai (plusz az egyéb bevételek) a kiadások (100 - 3,8 =) 96,2 %-át teszik ki. Ha nem kevesebbet, erről szól ugyanis a "mennyi a hiány mértéke"-vita.
Rothmüller Mortizár
2010. július 21. 16:07
mer az ilyen eccerű én költök én fizetek. akkor se nyugdíj, se egészségügy se kölcsönböl tv, mer ha mindekivel kifizettetik az egészségügyet, a biztonságot(rendőrség, katonaság), a szociális biztonságot akkor mi lesz? nem köll az állam semmi nem köll mindenki csak a sajátját fizeti. mit akar ez őskorszakot? ennél azért jobban is megy péter.
scotsman
2010. július 21. 15:08
Kedves Új Péter, Meleg van, itt a nyár, lehet menni üdülni a családdal. Kérjük fáradjon a pénztárhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!