A disputára való készség, az elegancia hiánya

2010. június 24. 07:10

Ez az, ami hiányzik a mai politikából. Aczél Györgyben viszont megvolt. Ezt mondja szegény Görgey Gábor éppen az ATV-n.

2010. június 24. 07:10
Ezt mondja szegény Görgey Gábor éppen az ATV-n, ahol Juszt László beszélget vele. Hihetetlen az egész.

Juszt azzal vezeti föl a kérdést, hogy a nyolcvanas években már mindent meg lehetett csinálni, a sajtóban is, ő is mindent megcsinálhatott, szabad volt, mint a madár.

De hát manapság, vált keservesre, régen minden jobb volt, nincsen kulturális irányvonal, amihez lehetne igazodni, illetve nem igazodni, javít az okos, demokratikus riporter, hanem csatlakozni hozzá, szóval nincs ilyen irányvonal, és hát Aczél György értett az irodalomhoz, a művészethez, és…

- Hogy kicsoda, ne haragudj? - kérdez vissza szegény Görgey.

- Aczél György.

- Áh, igen - és a legnagyobb egyetértésben folytatják. Juszt kifejti, hogy Aczélt politikai halála után merték csak kikezdeni és ez gusztustalan. Görgey szegény egyetért - ha éppen érti, miről van szó -, de annyival árnyal, hogy Aczél művelt despota volt.

Aztán megállapodnak abban, hogy Aczél talpig úriember volt, akinek a maiak a lába nyomát sem csókolhatják meg. (Még a könyvtárának dedikálásait is harminc évre titkosította.)

Az M1-en közben Rogán Tóni védi demesztően ostoba, elbaszott médiatörvényét. »Abban ugye ön is egyetért, hogy tényszerű hazugságok sehol se jelenhessenek meg, blogokon sem…« - fordul kissé fenyegtőleg Tóni a szép Mészáros Antónia felé.

Hova hányjak?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2010. június 25. 02:08
Egyebkent Juszt Lacika kikepzett ujsagiro aki fel, hogy a szabad versenyben mar oreg lesz es egy senki de penze marad boven. Ki mire hasznalja tehetseget az maganugy. En focista lettem :)
kulalak
2010. június 25. 02:06
Egyszerusiteni kellene, nem komplikalni! Sajtotorveny mar nincs, inkabb nyilvanossag-torveny lehetne. A Hyde-park sarkan azt mondasz amit akarsz (internet-blog-stb.), ha penzt kapsz erte akkor felelosseget is kapsz. Ha a latogatottsagra mesz (mandiner-porno-tb.) akkor adozz. Az irott sajto doglott nem is halott, evek ota nem veszek ujsagot.
marós
2010. június 24. 14:03
Azok kérik számon az eleganciát, akik nyolc éven keresztül hazudtak, loptak, csaltak, elterjesztették a gyülölködést, a korrupciót. Akik csak a tehetetlen szegény millíókon vasalták be azokat a híányokat, amelyeket nekik köszönhet az ország.
dusomoja
2010. június 24. 13:51
A médiatörvény nem elképesztően ostoba, nyilván nem tökéletes, de abszolút jó az iránya. Az viszont dermesztő, hogy UP gyakorlatilag egy kalap alá akarja venni az államszocialista emlőket annak idején ezerrel szopó, karrierista és opportunista Görgey és nagy az arcom Juszt nosztalgiázását a drága jó aczéli időkről Rogán Antallal... Hát konkrétan: inkább 100 Rogán mint egy Juszt-Görgey-Aczél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!