Kaparnunk kell még a továbbjutásért is – férfi pólósaink a hajrában kikaptak az ausztráloktól!

2024. augusztus 03. 16:09

Hiába a négy gólja, Manhercz sem tudott segíteni. Hétfőn délben a gyengélkedő szerbek ellen zárjuk a csoportkört. Sorsdöntő csata lesz!

2024. augusztus 03. 16:09

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Férfi vízilabda-válogatottunk az ausztrálokkal nézett farkasszemet a párizsi olimpiai torna B-csoportjának 4. fordulójában, amelyet nevezhettünk rangadónak, hiszen a korábbiakban mindkét gárda két győzelemmel és egy vereséggel hangolt az egymás elleni csatára. És azért sem számíthattunk könnyű összecsapásra, mert az ausztrálok az elmúlt években hagyományosan megnehezítik a magyar csapat dolgát.

Nehézkesen indult a meccs támadásban, de védekezésben legalább stabilak voltunk, Manhercz góljára Edwards válaszolt, Fekete csodálatos távoli bombáját pedig ötméteresből egyenlítették ki az ausztrálok az első negyedben. Kerestük a ritmust, miközben többször is naggyá tettük Porter kapust... 2–2.

Hárommal válaszoltunk a csavarra

A második negyed eleje sem a miénk volt, Maksimovic káprázatos csavargóljával ráadásul már kettő volt az ellenfél előnye. Egy Vámos-Varga összjáték után azért megvillantottuk, hogy nekünk se kell a szomszédba mennünk látványos megoldásokért. Manhercz sem akart lemaradni, a szélről a kapussal együtt zúdította a labdát a kapuba éles szögből, de a nagyszünet előtt még Zalánki is feliratkozott a gólszerzők közé: szédítő erővel lőtt, a labda a lécről vágódott a hálóba.

Az időkérés után zsinórban három magyar gól következett, fordított Varga Zsolt együttese. 5–4.

A harmadik negyedben végre magukra találtak a mieink, egymás után zúdultak az ausztrál kapuba a bombák: a harmadik gólját szerző Manhercz és Nagy Ádám is távolról szerzett elképesztő találatot. Vogel hozta a szokásos bravúrjait, így ismét 2–2-re hoztuk a nyolcperces etapot, tartottuk az egygólos előnyünket.

A hajrában nyerték meg

Nem hagyták magukat az ausztrálok, szívósan kapaszkodtak, illetve rendkívül tudatosan biztosították a kapujuk előtti zónát. Távolról próbálkoztunk, de továbbra is jól védett Porter, nem tudtunk komolyabb előnyt kialakítani. Manhercz a hajrában is ihletett formában lőtt, negyedik gólja volt a magyar csapat nyolcadik találata, ezek felét tehát ő szerezte! Az ellenfél 8–8-nál érte utol a magyar csapatot, elöl megakadtunk, elveszítettük a fonalat támadásban, labdát vesztettünk döntő támadásnál, az ellencsapásból viszont lesújtottak az ausztrálok. Mindössze 46 másodperc maradt a meccsből, amikor átvették a vezetést, a végén Vigvári lövése a kapufára csorgott a blokkról, így kikaptunk.

A végeredmény: Magyarország–Ausztrália 8–9

Hétfőn délben a gyengélkedő szerbek ellen zárjuk a csoportkört. Sorsdöntő csata lesz a továbbjutás szempontjából!

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr Bubo
2024. augusztus 03. 18:43
Ilyen fegyelmezetlen, önfejű játékot még nem láttam! Zalánki 3x egymásután ellövi a labdát, Manhercz kettős emberelőnyből kijátszott helyzet nélkül ellövi stb. Jó fizikumú, de sematikusan játszó csapattól kaptunk ki. Le kéne higgadni és többet gondolkodni!
ekeke1
2024. augusztus 03. 16:26
Én már nem vonok le következtetéseket ebből a mai meccsből(sem). Megtettem már a spanyol meccs után, mikor világosan kiderült hogy kezdve az úszástól az un. világsztárok teljesítményéig mindenben le vagyunk maradva. Ettől még persze nyerhetünk olimpiát is. Hajrá magyarok!
Box Hill
2024. augusztus 03. 16:26
Jobb lett volna, ha a pólósok vívnak, a vívók meg vízilabdáznak. Vagy már nem is tudom.
Párhuzamos különvélemény
2024. augusztus 03. 16:24
Miért nem szégyen az Újmandinak ez a punci értékeltető sexykitty árasztása? Miért nem törlik, tiltják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!