Lezárult a vizsgálat: megdöbbentő részletek derültek ki a Trump elleni első merényletről

2024. szeptember 21. 07:21

Már azt is tudni lehet, hány másodperc alatt ártalmatlanították a merénylőt.

2024. szeptember 21. 07:21
A Donald Trump elleni merénylet pillanatai

Fotó: Trump Campaign Office / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP

A hatóságok közötti kommunikációs hiányosságokat állapított meg az amerikai Titkos Szolgálat belső vizsgálata a Donald Trump elleni első merényletkísérlet idején, ami lassította a beavatkozást – erről számolt be a szervezet megbízott igazgatója pénteken.

Ronald Rowe a vizsgálat megállapításairól tartott tájékoztatóján elismerte, hogy a szervezet követte el a hibát, részben a helyi hatóságok tájékoztatását illetően.

Elmondta, hogy július 13-án a Pennsylvania állambeli Butler városban tartott választási gyűlés idején túlságosan nagy mértékben támaszkodtak a mobiltelefon alapú kommunikációra is, ami tovább lassította az információáramlást. A rendezvény hatékony biztosítására a Titkos Szolgálat nem létesített közös műveleti szobát a területi rendvédelmi szervek képviselőivel – hangzott el. 

Ezt is ajánljuk a témában

A hatóság részletes, másodpercekre lebontott időrendet is közölt a lövések eldördülését és a támadó, Thomas Matthew Crooks ártalmatlanítását megelőző kevesebb mint 2 percről. Ebből kiderül, hogy a helyi rendőrség emberei saját rádióhálózatukon keresztül folytatott üzenetváltás nyomán mintegy fél perccel azelőtt megtalálták a merénylőt az épület tetején, hogy tüzet nyitott, amit nem tudtak megakadályozni. Eközben a biztosításért felelős titkosszolgálati egység külön rádión értesítette a mesterlövészeket a lehetséges veszélyhelyzetről.

Ezt is ajánljuk a témában

Miután Thomas Matthew Crooks leadta a lövéseket Donald Trumpra, a mesterlövész 10 másodperccel később lépett közbe és egy lövéssel ártalmatlanította a merénylőt, akit fején ért találat és a helyszínen meghalt.

Ronald Rowe a tájékoztatón közölte, hogy az elkövetett hibák nyomán a „felelősségre vonás” szakasza következik, ami érinti azokat az ügynököket, akik nem tudták biztosítani a választási gyűlés helyszínét.

Ezt is ajánljuk a témában

A Donald Trump republikánus elnökjelölt elleni butleri merényletkísérletben a politikus könnyebb sebesülést szenvedett a fülén, ugyanakkor egy ember meghalt, és ketten súlyosan megsebesültek.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tasi János
2024. szeptember 21. 08:55
x.com/AntBohdanowicz/status/1829015016349048925 Na találtam valamit róla! Szerintetek mi vérezhetett olyan marhára?
Tasi János
2024. szeptember 21. 08:52
assets.nst.com.my/images/articles/wooefw_1721521666.jpg Itt van egy kép arról, hol kellene keresni a sérülést...
Tasi János
2024. szeptember 21. 08:47 Szerkesztve
Már csak egy kérdés maradt a merénylettel kapcsolatban! Hol van a HEG Trump fülén? Mekkora sérülést szenvedett? Látott valaki közeli képet róla? Én kerestem, de nem találtam. Ezek viszont ezzel foglalkozó oldalakról származnak és azt bizonyítják, hogy nem látszik rajta semmi... s7d2.scene7.com/is/image/TWCNews/Election_2024_Trump_press_conference?wid=1250&hei=703&$wide-bg$ i.insider.com/615b03ceb414c1001863912c?width=1000&format=jpeg&auto=webp
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 07:50
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­k­­e­l­­­d­ ­a­­­ ­­s­­z­­e­­x­i­­ ­p­u­­­n­­­c­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!