A járulékfizetés nem ment, úgyhogy most inkább tüntettek Iványi Gáborék

2024. szeptember 20. 21:50

Ismert baloldali közszereplők mellett Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke is megjelent az Iványi Gáborért tartott tüntetésen. A lelkész szervezete folytatólagosan nem fizette saját munkavállalóinak járulékait egy másik intézménye pedig 9 millió forintot meghaladó lejárt közműtartozást is felhalmozott.

2024. szeptember 20. 21:50
Iványi Gábor

Nyitókép forrása: Szabó Tímea Facebook-oldala

Az „Emberek az emberekért” program keretein belül számos, a balliberális oldalhoz kötődő magyar előadó lépett fel a Blaha Lujza téren pénteken. A demonstrációt az váltotta ki, hogy az Iványi Gábor volt SZDSZ-es parlamenti képviselő által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) két iskoláját is bezáratták nemrég. 

Ismert baloldali közszereplők mellett Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke is megjelent a tüntetésen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk

meghaladta a köznevelési intézmény közmű- és adótartozása a törvényben meghatározott mértéket, ezért a kormányhivatalnak törölnie kellett a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolát a nyilvántartásból.

Ezt is ajánljuk a témában

Közleményük szerint 

a gyerekek érdeke, hogy olyan rendezett hátterű intézményben tanuljanak, amely biztonságos, zavartalan oktatást-nevelést biztosít számukra, 

ezért a jogszabályok pontosan rögzítik a köznevelési intézmények gazdálkodásának szabályait, felhalmozott tartozásainak lehetséges mértékét.

Miután működése során csaknem száznegyvenmillió, ebből több mint ötvenmillió forint hat hónapon túli lejárt közműtartozást és adóhátralékot halmozott fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) által fenntartott Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, emiatt a szegedi intézményben veszélybe került a gyermekek nevelése. A kormányhivatal döntése értelmében a diákok új, rendezett hátterű intézményekben kezdhetik meg a tanévet.

A fenntartó MET nem tudja biztosítani a szegedi iskola folyamatos és biztonságos működésének feltételeit, ami közvetlenül veszélyezteti a gyermekek megfelelő testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődésének és az oktatáshoz való jogának érvényesülését.

Ezért a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a gyermekeket megillető jogok biztosítása érdekében új oktatási intézmények kijelöléséről és a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolának az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények nyilvántartásából való törléséről döntött.

A MET folytatólagosan nem fizette saját munkavállalóinak járulékait. A szegedi intézmény emellett 9 millió forintot meghaladó – ebből több mint 7 millió forint hat hónapon túli – lejárt közműtartozást is felhalmozott. 

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Mandinernek nyilatkozva szemenszedett hazugságnak nevezte Iványi Gábor lelkész szavait, melyek szerint évekkel ezelőtt üzengettek volna egymásnak Orbán Viktorral.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor nem szokott üzengetni senkinek, így Iványi Gábornak sem. Nem szép dolog a hazugság, különösen egy paptól”

– fogalmazott a sajtófőnök.

Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője a Magyar Hangnak adott interjújában azt állította, hogy Orbán Viktor 2000 környékén megüzente, „ha kiáll vele egy közös fotóra, akkor kiemelt támogatást fog kapni”. Ő pedig az interjú szerint állítólag visszaüzent, hogy erre nem tart igényt.

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. szeptember 21. 00:47
Iványi úgy néz ki mint Longlegs
states-2
2024. szeptember 21. 00:43
Ez a köztörvényes bűnöző meddig lesz még szabadlábon.
kunfia1
2024. szeptember 21. 00:39
És mit tesz ilyenkor a PEDOfidesz? Röhög mások nyomorán. Szerintem még Ceausescu, meg Rákosi sem záratott be iskolát, és nem zavart világgá szerencsétlen beteg gyerekeket...
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 00:34
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­­k­­e­l­d­­ ­a­­­ ­s­­z­­e­­x­­i­ ­p­­u­­­n­­c­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!