Energiajogász: Határátlépés a csipogórobbantós merénylet Libanonban

2024. szeptember 20. 20:25

Tóth Máté szerint a csipogóakció és a Hezbollah elleni légitámadások is azt bizonyítják, hogy Izrael minél gyorsabban próbál eredményeket elérni.

2024. szeptember 20. 20:25

Nyitóképünk illusztráció: Gold Apollo AR924 

Az, hogy megbuherált eszközök robbannak fel az ellenség kezében nem előzmény nélküli, volt már rá példa a történelemben. De ilyen jelentőségű, a másik fél által nem elsődlegesen katonai célú kommunikációs eszköznek ilyen átfogó akcióra történő felhasználása most volt először, ez határátlépést jelent – mondta a HírTV Napindító című műsorában Tóth Máté. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az energiajogász szerint a nemzetközi politikai események nagymértékben Amerika függvényei, ez fokozottan igaz a közel-keleti és a csipogóval összefüggő eseményekre is. 

Fura paradoxon alakult ki a jelenlegi amerikai belpolitika külpolitikai következményeinek, 

illetve a rá leadott reakcióknak – jelentette ki.

Ez alatt az energiajogász azt érti, hogy ha a republikánusok nyernek az elnökválasztáson, akkor az ukránoknak és az őket támogató brüsszeli háborúpárti politikusoknak feltétlen érdekük, hogy november 5-e előtt eszkalálják az orosz-ukrán konfliktust olyan szintre, ahonnan már nincs visszalépés egy rezsimváltás esetén. Ha a demokraták nyernek, akkor Izraelnek érdeke, hogy amit meg tud tenni a Közel-Keleten, azt tegye meg, tehát szintén fokozza a konfliktust. Tóth Máté elismeri, hogy ez leegyszerűsített álláspont, a kérdést sok minden árnyalja, de összességében igaz.

A csipogóakció és a Hezbollah elleni légitámadások is azt bizonyítják, hogy 

Izrael minél gyorsabban próbál eredményeket elérni. 

A befejezéshez közeledő gázai támadás lehetővé teszi az izraeli erőknek, hogy az északi fronton is rendezze a sorait, most oldja meg az Izraellel és a Hezbollahhal kapcsolatos történelmi és biztonságpolitikai kockázatokat. Tehát nem véletlen, hogy ezek a támadások most történtek.

Irán sokat veszítene, ha ennél mélyebben beleavatkozna a közel-keleti eseményekbe, nyílt színi hadműveletekbe bocsátkozna, ezért Tóth Máté szerint nem lett nagyobb a nemzetközi jogi értelemben vett háború kitörésének az esélye.

***


 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2024. szeptember 20. 22:08
Most, hogy az energiajogász megszólalt, megtudhatjuk a halbiológusok véleményét is?
Arisztokrata
2024. szeptember 20. 20:55
Ezt az akciót helyesen egészen másképp kell minősíteni.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 20:30
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­k­­e­l­d­ ­a­­ ­­­s­z­e­­­x­­i­­ ­p­­­u­n­­c­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
2024. szeptember 20. 20:28 Szerkesztve
Az Izraeli akció legfőképp azt muttatja hogy egy Harris elnökségre számít a Netanyahu.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!