Elvették Szoboszlai gólpasszát, mert egy Ipswich-játékos beleért – ön szerint jól döntöttek? Szavazzon! (VIDEÓ)

2024. augusztus 18. 19:43

A Premier League szerint nem ő adta a gólpasszt, hanem az ellenfél védője. És ön mit gondol?

2024. augusztus 18. 19:43
Ipswich, 2024. augusztus 17.
Szoboszlai Dominik (b) és Virgil van Dijk, a Liverpool játékosai, miután 2-0-ra gyõztek az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Ipswich Town-Liverpool mérkõzésén az ipswichi Portman Road-i Stadionban 2024. augusztus 17-én.

Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Liverpool szombaton többek közt Szoboszlai Dominik – és természetesen a főszereplő, Mohamed Salah – kiváló játékának köszönhetően 2-0-ra nyert az Iswich Town Fc ellen a Premier League nyitó forulójában. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya láthatóan továbbra is őrzi a felkészülési időszakban látott kiváló formáját. Ezt pedig a statisztikák is visszaigazolják, hiszen a meccsen egy sikeres csele mellett volt három lövése, négy megnyert párharca, két hosszú labdája, de ami ennél is fontosabb, 

Szoboszlai az Opta adatai szerint 46 passzt adott a mérkőzésen, amelyek közül 42 megérkezett a címzetthez (91 százalékos passzpontosság), ráadásul 3 kulcspassznak is minősült. 

Egy dolog miatt viszont bánkódhat labdarúgónk, hiszen Mohamed Salah gólja előtt az egyiptomival készerítőzött, azaz ő adta a passzt a találathoz, de – ahogy a Magyar Nemzet észrevette – a Premier League-ben mégsem ismerték el hivatalosan asszisztként, ugyanis az ellenfél egyik védője beleért az átadásba, amely ennek ellenére elért Salah-ig, ő pedig szépen továbbította a kapuba. 

Ezt is ajánljuk a témában

(Salah egyébként karrierje alatt kilencedik alkalommal szerzett gólt a bajnokság első meccsén, erre eddig a Premier League-ben senki nem volt képes.) Az mindenesetre nagy kérdés, hogy amennyiben egy tudatos és jó helyre érkező passz eléri a célját, mert a védő beavatkozása nem változtatja meg érdemben, miért nem lehet azt felírni a passzoló játékos neve mellé.

A kérdéses jelenetet az alábbi összefoglalóban 1:12-től tekinthetik meg. Ön mit gondol? Mondja el véleményét videó alatt található szavazásnál!

Ön szerint Szoboszlai megérdemelné, hogy ezt gólpasszként írják a neve mellé?

Ön szerint megérdemelné Szoboszlai Dominik, hogy átadását elismerjék gólpasszként


Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patriota-0
2024. augusztus 19. 08:53
Csak egy kérdésem van az agyhalottakhoz: ha a kapura lövésbe a kapus beleér, akkor az öngól? Ha a tizenegyes a kapus kezét súrolva ér a hálóba, akkor az öngól? Igazából az sem öngól, ha egy kapura lövésbe beleér egy védő, de nem éri el, és csak súrolja a labda. Csak az számít öngólnak, ha a védő lábáról irányt változtat a labda, és emiatt lesz gól. Ha különben mellé ment volna, vagy ha a kapus kifogta volna. Ha elfogadnánk ezeknek a barmoknak a logikáját, akkor a védőnek jár a gólpassz. De ahogy nincs öngólkirály sem, nem hiszem, hogy lenne öngólpassz. Én már semmin nem csodálkozom ebben az idióta világban
DrPepper
2024. augusztus 19. 05:59
Vicces, ha a védő nem ér bele Szalah valószínűleg a rövidre lövi be, így pedig a másik lábára jött tökéletesen. Érdekes határeset. Mivel a védő érintése nyomán, még ha nem is látványosan, de érdemben új helyzet állt elő, ezért kulcspassz, de nem gólpassz.
gilou-au-clavier
2024. augusztus 19. 01:41
Direkt báncsák a magyartot, mert iligyek...
cutcopy
2024. augusztus 18. 22:54
Nem tudom hány fokos szögben kell irányt változtasson egy megpattanó labda hogy annak adják akin megpattan, de ha nincs ilyen akkor szabják meg és utólag méricskéljék ki a var-ban..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!