Óriási győzelem Szilágyiéktól: a magyar kardcsapat kiejtette az olaszokat!

2024. július 31. 14:29

Az egyéniben fájó kudarcot valló magyar vívók megpróbálták összeszedni magukat a csapatversenyre, Olaszország ellen léptek a pástra elsőként.

2024. július 31. 14:29

Nyitókép: Csudai Sándor/Origo

 

A szerda délutáni férfi kardvívó csapatversenyen a magyar válogatott az olaszok ellen kezdett a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Ez a párosítás akár döntőnek is beillett volna. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád összeállítású csapat nagy meccset játszott az olaszokkal. A találkozó előtt hangoztatták Curatoliék, hogy nem tartanak tőlünk. Úgy voltak vele, hogy három éve 45-43-ra vertek minket a tokiói olimpia elődöntőjében, s ez most is simán összejöhet.

Ehhez képest rendesen megizzasztottuk az olaszokat. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi láthatóan sérülten lépett a Grand Palais pástjára. A versenyen sántikálva vívott a Vasas olimpikonja, de jól és eredményesen. Sajnos az ellenfél tagjai is csúcsformában voltak. Végig fej fej mellet adták egymásnak az asszókat az ellenfelek. 

Az utolsó körben Gémesi nagyon vívott, 35–29-es vezetésnél adta át a helyét Szatmárinak. 

A MTK kardozója 5–5-re hozta meccsét Luigi Sameléval, s ekkor 40–34-re vezettünk, s joggal reménykedhettünk, hogy összejön az elődöntő. Úgy tűnt, Szilágyi már nem tud járni, de vívni vívott, méghozzá extázisban. A magyar csapat 45–38-ra megverte Olaszországot a párizsi olimpia szerdai csapatversenyében, ezzel bejutott az elődöntőbe, amelyben meglepetésre Irán lesz az ellenfél.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2024. július 31. 17:32
Zsenik.
Takagi
2024. július 31. 17:30
Profizmus, akarat, tudás. Bravó,nagyon szép volt!
pugacsov-0
2024. július 31. 16:29
Nagyon jó lenne a lelkemnek egy arany kedves kardvívók...
balbako_
2024. július 31. 15:12
Elképesztő! Járni nem tud, de vívni nagyon tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!