Elképesztő történet – Messi fürdette az öt hónapos Yamalt (FOTÓ)

2024. július 07. 13:45

Akkor még senki sem gondolta, hogy a két emberből ekkora klasszis futballista lesz a Barcelonánál.

2024. július 07. 13:45

Nyitókép: Twitter

Az élet olykor elképesztő dolgokat tud produkálni. Még 2007-ben történt, hogy az FC Barcelona fiatal sztárja, az akkor 20 éves Lionel Messi megfürdette az öt hónapos Lamine Yamalt – a felvételek a Barca jótékonysági naptárához készült. Ki gondolta akkor, és mennyi esély volt rá, hogy a marokkói–egyenlítői-guineai származású babából egyszer a spanyol válogatott labdarúgója lesz, és átveszi Messi helyét a katalán sztárklubban?

Azon a hűvös decemberi napon 2007-ben az FC Barcelona futballistái gyerekekkel szerepelnek közös képen. Az akkor már feltörekvő, kétszeres La Liga-győztes, mindössze 

20 éves Lionel Messinek egy öt hónapos kisfiút jutott, akit megfürdetett. Az a bizonyos baba Lamine Yamal volt, 

aki 2007. július 13-án született a spanyolországi Esplugues de Llobregatban. Tizenhét évvel ezelőtt persze még egyikükről sem lehetett tudni, hogy mekkora sztárok lesznek. Messi világbajnok, nyolcszoros aranylabdás, s négyszeres BL-győztes lett, egy élő legenda. Mint kiderült, Yamal született tehetség, és mára, 16 éves korára a spanyol válogatott és az FC Barcelona alapemberévé vált. A kvalitásait jól mutatja, hogy a PSG 250 millió eurót ajánlott érte a Barcának, de ez kevés volt, még ennyiért sem engedték el.

A The Athletic most megkereste a kép készítőjét, Joan Montfortot, hogy ő miként emlékszik vissza a történtekre – írja a Nemzeti Sport.

„Mondhatjuk, hogy vért izzadtam a képért, nagyon nehéz volt. Messi most is félénk, de akkoriban ez hatványozottan igaz volt rá, erre ott találja magát, pici babával és az édesanyjával, vízzel teli műanyag fürdetőkádban. 

Kezdetben nem volt sok interakció, aztán apránként elkezdett feloldódni, és nagyon jó fotó lett belőle. Hihetetlen ez az egész, akkoriban senki nem gondolta, hogy ez a baba az lesz, aki most, és azt sem tudhatta, hogy Messiből ekkora klasszis válik. 2007-ről beszélünk, Messi még csak a kezdeteknél járt. A sors fontos szerepet játszik ilyenkor. Egy az egymillióhoz az esélye annak, hogy ez megtörténhet” – véli Montfort.

A fotós a felvételek elkészítése után gondoskodott arról, hogy minden család kapjon másolatot a képekről, hiszen tudta, mennyire fontos ez nekik. Meglepődött, amikor korábbi kollégája a Diario Sporttól megkereste őt, és megmutatta neki a képet.

„Azt kérdezte, hogy ez az én fotóm-e. Mondtam, hogy igen, s megkérdeztem, ki a baba. Nevetni kezdett, és elárulta, hogy Lamine. Elmesélte, hogy Yamal édesapja osztotta meg a közösségi médiában, az újságírók alig hitték el, ők is csak most jöttek rá. Nagyon meglepő volt az egész, annyi fotót készítünk, és néhányuk megmarad. Nagyon örülök neki, hogy Lamine ekkora sportolóvá nőtte ki magát, különösen szép ez a történet napjaink labdarúgásában, amelyben nagy szerepet játszik a pénz és a hatalom” – zárta Joan Montfort, aki jelenleg a spanyol sportújság, az AS fotósaként dolgozik.

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. július 07. 18:58
Se Messi, se a gyermek anyja nincs a fürdőkádban, viszont ez egy igen fatalista (cuki) történet! : )
makrancos-kata
2024. július 07. 17:40
Én úgy látom, hogy a sem a gyermek anyja, sem Messi nincs a vízzel teli fürdőkádban.
rockercicc
2024. július 07. 16:47
Belefojthatta volna a fürdővizébe....
Bernard
2024. július 07. 16:27
Szóval, fürdessen meg téged a Messi - ez a siker titka. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!