Se Barcelona, se Juventus, se Arsenal – a pénzéhes anyuci kicsi fia két szék között a pad alá esett

2024. szeptember 16. 16:33

Adrien Rabiot és édesanyja irreális fizetési igényeit egyik topklub sem volt hajlandó teljesíteni, így maradt a Marseille, amely valószínűleg szintén nem fizet annyit, amennyit a játékos szeretne, és még a nemzetközi porondon is jóval kisebb esényekkel indul.

2024. szeptember 16. 16:33
Veronique Rabiot (C) speaks with her son France's midfielder #14 Adrien Rabiot (R) end the Qatar 2022 World Cup Group D football match between France and Denmark at Stadium 974 in Doha on November 26, 2022.

Nyitókép: 

Az Olympique Marseille-hez igazolt Adrien Rabiot – vette észre az Origo az átigazolási hírek mindantudó mester, Fabrizo Romano  Instagram-bejegyzésében megjelent hírt. A világbajnok, 48-szoros francia válogatott középpályás ennél szinte biztosan jobb  szerződésre, és jobb csapatra számított, hiszen korábban 

az Arsenal, a Manchester United és a Barcelona is érdeklődött iránta, ebből azonban nem lett semmi. 

A 29 éves labdarúgó ügynöke – Kylian Mbappéhoz hasonlóan – az édesanyja, és eddigi pályfutása alatt is ismert volt arról, hogy kifejezetten magas a bérigénye. Pontosabban az édesanyja követel extrém összegeket klubjaitól. 2019-ben a szerződése lejártával ingyen igazolhatóvá vált, és az FC Barcelona szerződtette volna, de túl sok fizetést kért. 

„A játékos ügynökeként dolgozó édesanyja gyakorlatilag árverést csinált a futballista eladásából. Bevonta a Juventust, a Bayern Münchent és a Manchester Unitedot is, és az összegek egyre feljebb kúsztak. Ekkor tett a klub néhány lépést hátrafelé, mert a tárgyalások ilyesfajta manipulálása nem korrekt. Részünkről le van zárva az ügy” – idézte az Origo a Barca egyik képviselőjét, aki elmondta azt is, hogy Rabiot anyja, a tárgyalások utolsó szakaszában elképesztő prémiumokat és aláírási összegeket követelt.

 A labdarúgó 2019-ben végül a Juventushoz szerződött. Ingyen igazolható játékosként jó pozícióban volt ahhoz, hogy a klub, amelynek nem kellett fizetnie érte, kifejezetten jól – képességeihez mérten talán túlzottan is jól – megfizesse. A Juventus pedig meg is fizette – egészen mostanáig. 

Idén ugyanis az Öreg Hölggyel (a Juventus beceneve) kötött szerződése is lejárt, de nem tudtak megegyezni a hosszabbításról, mert a klub nem volt hajlandó Rabiot éves szinten 8 millió eurós bérkövetelését teljesíteni.  

Ezt követően az anyukája által képviselt labdarúgó még engedett is volna fizetési igényeiből, ám végül egyik topklub sem szerződtette, így maradt a Marseillen, amely szinte biztosan nem tud annyit fizetni, mint az említett egyesületek, és emellett – nem lebecsülve a klub erejét – jóval kevesebb esélye van a sikerre mind a francia, mind a nemzetközi színtéren. Talán erre szokás azt mondani, hogy két szék között a pad alá esett. 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. szeptember 17. 14:43
Irigykedő szennyhányás.
survivor
2024. szeptember 17. 12:48
1. Nem feka. 2. Azért nem egy Messi, vagy Th. Müller.... az új német csapat tele nagyobb tehetségekkel...
EX_Terminator
2024. szeptember 16. 17:02
ŐK!!! ÉS NEM MI!
akkor ki
2024. szeptember 16. 16:41
Oda való, nem nagy szám a srác. OM a szintje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!