Fenekestül felfordult a Liverpool egy lábtörés miatt: ez Szoboszlaira is hatással lesz

2024. szeptember 11. 20:08

Nagy kérdés, hogyan bírja majd a terhelést a magyar sztár.

2024. szeptember 11. 20:08

Nyitókép: Kamil Krzaczynski/AFP

Az angol U21-es labdarúgó-válogatott múlt pénteken az Eb-selejtezőn 0-0-s döntetlent játszott Észak-Írország ellen, hétfőn pedig felkészülési meccsen nyert Ausztria ellen 4-1-re – írja a Magyar Nemzet.

A lap felhívta rá a figyelmet, hogy bár Harvey Elliott is benne volt a keretben, mégsem játszott egyik mérkőzésen sem, sőt még a kispadra sem ült le. Az angol szövetség ezt a hírt nem verte nagy dobra, még a Liverpool sem, így eddig nem lehetett tudni, hogy mi lehet a játékos mellőzésének oka, de szerdán kiderült: a 21 éves középpályás az egyik edzésen arra panaszkodott, hogy fáj az egyik lábfeje, az orvosi vizsgálatok pedig törést mutattak ki.

Fontos kiemelni,hogy Harvey Elliott a Vörösöknél Szoboszlai Dominik posztriválisának tekinthető,

tavaly Jürgen Klopp számított a játékéra, a bajnokságban 34 meccsen szerepelt, ezeken három gólt és hat gólpasszt könyvelhetett el, az Európa-ligában tíz meccsen négy gólpassza volt.

A Kloppot váltó Slot a bajnokság elején viszont szembetűnően mellőzte, és Elliott október végéig biztosan nem léphet pályára, a hírek szerint ennyi kényszerpihenő vár rá.

Slotnál Szoboszlai alapembernek számít, és Elliott kiesésével még biztosabb lehet a helye a csapatban.

Az új helyzet azonban azzal is járhat, hogy még több teher hárul rá a magyar játékosra; a Liverpool október 5-ig hét meccset játszik: kettőt a Bajnokok Ligájában, négyet a Premier League-ben, egyet a Ligakupában. Szoboszlai a Liverpool mindhárom idei bajnoki meccsén végig pályán volt, miként a magyar válogatott két találkozóján is. Nagy kérdés, hogyan bírja majd a terhelést a magyar sztár.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. szeptember 12. 14:13
Megpusztulhatna már ez a faszi. A Mandiner majdnem nagyobb személyi kultuszt csinál neki, mint Orbán Viktornak.
FreeEurope
2024. szeptember 11. 21:38
Na de térjünk vissza a magyar válogatotthoz! Elindultunk már a jó irányba?
FreeEurope
2024. szeptember 11. 21:16 Szerkesztve
Mondjuk egyébként kibaszottul leszarom, csaxólok.
Zolotarjov
2024. szeptember 11. 21:11
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!