Két nagy bemutatkozója is volt a hétvégi kupafordulónak

2024. szeptember 16. 08:58

Nem született meglepetés, az NB I-es csapatok továbbjutottak a labdarúgó Magyar Kupa következő fordulójába a legjobb 32 közé.

2024. szeptember 16. 08:58

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Bemutatkozott Magyarországon a brazil Matheus Saldanha, akit a Ferencváros a szerb Partizan Beogradtól igazolt szeptember elején. A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában a hétvégén bekapcsolódtak a küzdelembe az első osztályú csapatok, így a Fradi is, amely vasárnap az NB II-es Budafok vendége volt. A zöld-fehéreknél pályára lépett a 25 éves brazil csatár is, akinek a piaci értékét 8 millió euróra (3,15 milliárd forint) becsülik, amivel a magyar bajnokság legértékesebb játékosa. Az FTC azért nem ennyit fizethetett a szerbeknek, sajtóértesülések szerint 3 millió (1,2 milliárd Ft) euró körüli összegért érkezhet a magyar bajnokhoz. 

Nos, most láthattunk valamit abból, miért ilyen értékes futballista Matheus Saldanha. 

A két csapat eddig 10-szer találkozott egymással az NB I-ben, az NB II-ben és a Magyar Kupában, ezek közül pedig egyetlen döntetlen mellett 9 meccset megnyert a Fradi, volt olyan kupakiírás, amikor a negyeddöntőben 8–0-ra és 4–2-re nyert a Ferencváros. A meccsnek most is a bajnokcsapat volt az egyértelmű favoritja, ám az első félidőben megszenvedett a hazaiakkal a felázott pályán, szünet után azonban a csereként beállt új brazil szerzemény két góljának és egy gólpasszának köszönhetően végül nagyon simán nyert 3–0-ra és jutott be a legjobb 32 közé. Látszott, Saldanha nagyon jó focista, amolyan brazilos cselgép. Persze a valós képet majd később kapjuk meg, hogy valójában mekkora erősítés, mit nyújt például az Európa-ligában.

Ezt is ajánljuk a témában

Amúgy a 3. fordulóban az izgalmak nem, a meglepetések viszont elmaradtak, hiszen valamennyi magasabb osztályú csapat továbbjutott eddig. A Magyar Kupának egy másik nagy bemutatkozója is volt, Pintér Attila most debütált az NB II-es Vasas kispadján. Az angyalföldiek 1–1-et játszottak az első osztályú Nyíregyházával, amely végül 11-esekkel legyőzte a fővárosiakat. Az élvonalbeli együttesek közül a Zalaegerszeg, a Debrecen, a Puskás Akadémia, az Újpest, az MTK, a Fehérvár és a ETO FC Győr is könnyedén jutott tovább a következő körbe, a legjobb 32 közé, gólt is csak utóbbi kapott Putnokon.

Hétfő eset még egy meccset játszanak a Magyar Kupában, az NB I-es Diósgyőr a másodosztályú Kazincbarcika otthonában lép pályára 19 órától.
 

Eredmények, Magyar Kupa, 3. forduló:

Budafoki MTE (NB II) – Ferencváros 0-3 (0-0)

Haladás VSE (NB III) – Puskás Akadémia 0-7 (0-2)

Kozármisleny (NB II) – Kecskeméti TE 0-4 (0-3)

Békéscsaba 1912 Előre (NB II) – Debreceni VSC 0-4 (0-2)

Hatvan (NB III) – Zalaegerszeg 0-4 (0-3)

Dunavarsány (megyei I.) – Újpest FC 0-7 (0-5)

Putnok FC (NB III) – ETO FC Győr 2-6 (0-1)

Hódmezővásárhely (NB III) – MTK 0-2 (0-1)

Monor (NB III) – Fehérvár FC 0-2 (0-1)

Vasas (NB II) – Nyíregyháza Spartacus 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) – 11-esekkel: 6-7

Mezőörs KSE (megyei I.) – Paksi FC 0-3 – játék nélkül

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!